Social

Gusa ii face bilantul lui Basescu

Deputatul Cozmin Gusa l-a atacat dur ieri, intr-o conferinta de presa, pe presedintele Romaniei, liderul PIN apreciind ca Traian Basescu "actioneaza ca un presedinte slab". Gusa a explicat ca Basescu a ajuns in aceasta situatie pentru ca "a vrut sa faca pace cu sistemul". Liderul PIN a aratat ca "Guvernul a fost ridiculizat de presedinte, in pofida faptului ca aproape 90% din membrii Executivului sunt oameni pe care Basescu i-a dorit, i-a aprobat". El a continuat mentionand ca serviciile secrete sunt cautionate de pre-sedintele tarii, fara a fi reformate, dar sunt folosite de acesta, dupa cum a marturisit chiar seful statului in urma cu doua zile. Mai mult, a subliniat fostul democrat, in raport cu Parlamentul, presedintele Basescu, in loc sa se sprijine pe acesta, "a preferat sa-l ignore" si, intr-un mod neconstitutional , "sa-l sfideze cu mesaje ritmice de alegeri anticipate", desi seful statului nu are nici o prerogativa in a le declansa. Gusa a mentionat si faptul ca - in raport cu Parchetul instantei supreme - presedintele Basescu demonstreaza ca foloseste acest instrument "intr-un mod extrem de evident". In opinia lui Gusa acest fapt este dovedit de comunicatul de luni al Presedintiei, precum si de sprijinul pe care Basescu il acorda modificarii legii promovate de ministrul Justitiei privind subordonarea directa a procurorilor. Liderul PIN a mai adaugat ca seful statului "manipuleaza partidele politice in frauda Constitutiei", cum ar fi implicarea neconstitutionala a acestuia in jocul PD, precum si in PSD. In acest ultim caz, Gusa s-a referit la faptul ca presedintele a facut publica o discutie privata cu un presedinte de banca in scopul de a-i crea prejudicii actualului presedinte al PSD, Mircea Geoana, care "se afla intr-un meci cu prietenul lui Basescu", respectiv cu Ion Iliescu.
Gusa a afirmat ca "este greu de spus" daca presedintele a facut toate acestea pentru ca a vrut sau pentru ca a fost pus de altii, dar a conchis ca "este cert" ca acesta Asactioneaza ca un presedinte slabI, care nu cunoaste legea si care, in pofida Constitutiei, incearca sa se impuna cu orice pret, generand foarte multa precaritate, manifestata in viata publica .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea