Social

Gusa face bilantul guvernarii

Presedintele Partidului Initiativa Nationala (PIN), Cozmin Gusa a criticat, sambata, actuala guvernare, afirmand ca, dupa sase luni, tara are un "Guvern-marioneta, condus de un prim-ministru de decor", totul putand fiind sintetizat cu expresia "guvernarea a sase luni de slabiciune". In opinia deputatului independent, exprimata cu ocazia intrunirii Adunarii Reprezentantilor Judeteni ai PIN, aceasta situatie este determinata de faptul ca "ministrii PD, PC sau UDMR se subordoneaza direct liderilor de partid" sau, "intr-o destul de mare masura, direct presedintelui Traian Basescu", ceea ce face ca Guvernul "sa nu aiba coerenta in actiune si in comunicare publica ". El a aratat ca PIN doreste o guvernare performanta si ca spiritul criticilor pe care acest partid le aduce mediului politic provine din dorinta de a-i face pe guvernanti sa se indrepte, sa-i faca sa inteleaga ca "sunt excese in viata administrativa", "sunt excese de la nivelul presedintelui Traian Basescu" care nu au loc, in aceasta perioada, in viata politica, mai ales "dupa o guvernare cu foarte multe excese, cum a fost guvernarea dintre 2001-2004". Gusa a aratat ca, din lucrurile importante care trebuiau facute, respectiv relaxarea si rigoarea fiscalitatii, acestea au ajuns "niste deziderate care nu mai pot fi atinse in acest moment" si a sustinut, in baza analizelor efectuate de PIN, ca exista "pericolul blocarii cresterii economice, care a fost singurul lucru bun care s-a intamplat in guvernarea PSD" si a apreciat ca o asemenea consecinta "ar fi dramatica". Un alt semnal de alarma este cel legat de abordarea politicii externe, unde practic Guvernul "a cedat total initiativa Presedintiei in ceea ce priveste strategia de politica externa", desi raspunderea constitutionala revine Guvernului in primul rand, a spus Gusa, adaugand ca acest mod de actiune in domeniu a dus la " axe inventate amatoristic, si incidente diplomatice cu partenerii europeni".

10 concluzii despre Executiv
In materialul difuzat participantilor referitor la cele 10 concluzii dupa sase luni de guvernare se mai stipuleaza ca: Guvernul demonstreaza "incompetenta si iresponsabilitate " in modul de gestionare al crizelor aparute legate de inundatii, medicamente, transporturi; migratia politica este incurajata si practicata, desi reprezentantii Aliantei D.A. o combateau pana in 2005; Guvernul a neglijat protectia sociala; reforma in justitie a fost compromisa. PIN a analizat prima jumatate de an de guvernare cu ocazia Adunarii Reprezentantilor Judeteni, organism provizoriu al PIN, format din reprezentanti din 25 de judete, din care cele mai multi provin din Transilvania, din sudul tarii, Moldova fiind cel mai slab reprezentanta. Conform lui Gusa, PIN numara 26.600 membri, din care in jur de trei sferturi nu au mai facut politica, iar "probabil" un sfert provin din alte partide. Ex-democratul a precizat ca punctul central al intrunirii reprezentantilor judeteni, care avut loc in absenta presei, il reprezinta discutarea modalitatii concrete de a se organiza pe viitor, avand in vedere ca in luna septembrie va fi convocata Adunarea Generala Nationala a PIN, cu participarea a 500-700 de delegati, in acel moment urmand a fi alese organisme de reprezentare definitive. Intrebat despre absenta Laviniei Sandru, Cozmin Gusa a precizat ca acesta este cu o delegatie oficiala a PIN in Franta si a avut intalniri in aceasta saptamana cu conducerea Partidului Socialist si cu presedintele Parlamentului francez, care apartine curentului popular.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea