Social

Guralivul Hugo Chavez o tine din scandal in scandal

Presedintele Venezuelei se rafuieste si cu omologul sau columbian .

Summitul UE- America Latina nu a reusit sa atenueze tensiunile dintre presedintele venezuelean, Hugo Chavez , si omologul sau columbian, Alvaro Uribe.

"Singura problema pe care o avem in America Latina este Uribe", a declarat Hugo Chavez cu ocazia summitului UE-LatAm din Peru, care a reunit peste 50 de sefi de stat si de guvern de pe cele doua continente.

Dincolo de fotografiile oficiale, cei doi lideri si-au continuat "razboiul personal", dupa ce Chavez a lansat un nou avertisment la adresa Columbiei, declarand ca va considera drept act de agresiune construirea unei baze militare americane la granita cu Venezuela. El a facut referire la afirmatiile unui important diplomat de la Bogota, care a sugerat zilele trecute ca baza SUA din Ecuador ar putea fi mutata in Columbia.

Destabilizarea regiunii


Schimburile de replici au continuat si dupa summit, autoritatile de la Caracas sustinand ca 60 de soldati columbieni au patruns ilegal pe teritoriul venezuelean. Uribe s-a multumit sa anunte ca a solicitat oficialilor armatei deschiderea unei anchete.

Daca acuzatiile se vor dovedi reale, atunci Columbia isi va cere scuze, a mai mentionat Uribe. Dupa ce la 1 martie, fortele armate columbiene au patruns pe teritorul venezuelean pentru a-l prinde pe Raul Reyes, numarul 2 al organizatiei FARC, Caracasul a acuzat autoritatile de la Bogota ca incearca in mod deliberat sa destabilizeze regiunea.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea