Social

#gripa porcina #pandemie #oms #spania #virus

Gripa porcina poate deveni o pandemie mondiala

Primul caz de gripa porcina din Europa a fost confirmat in Spania. Organizatia Mondiala de Sanatate a recomandat tuturor statelor lumii intensificarea masurilor de siguranta.

Noul virus al gripei porcine H1N1 are un comportament imprevizibil si ar putea fi deja mult mai raspandit decat se crede. Gripa se transmite discret, iar medicii au nevoie sa analizeze ADN-ul virusului gripal de tip A pentru a-si da seama daca este vorba de o gripa obisnuita, sau de noua tulpina.

"Virusul ar putea fi peste tot si sa nu fi fost descoperit, pentru ca nu s-au facut teste", a spus Mike Osterholm, directorul Centrului de cercetare si strategii in domeniul bolilor infectioase din Minnesota , citat de Cotidianul.

Aparitia virusului in Mexic, Canada si Statele Unite, la persoane care nu par sa aiba nimic in comun denota un tipar de raspandire deosebit si imprevizibil.

Noul virus contine secvente ADN si de gripa umana si aviara, lucru care il face periculos si imprevizibil. Peste 100 de adulti tineri au murit deja in Mexic in urma gripei, in timp ce altii au avut doar simptome usoare.

Primul caz confirmat din Europa a gripei porcine a fost raportat in Spania, in timp ce alti tineri, care au calatorit de curand in Mexic, prezinta simptomele bolii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea