Social

#vaccin #bucuresti #scoala #gripa noua #gripa porcina

Gripa porcina: Nu avem vaccin. Spitalele intra in carantina

Extinderea rapida a gripei cauzate de virusul AH1N1 a determinat instalarea carantinei in toate spitalele, incepand de astazi. 

Declaratia a fost facuta de Adrian Streinu-Cercel , secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Masura vine dupa ce, in ultima saptamana, au fost confirmate 176 de cazuri de gripa porcina in tara noastra.

Vaccinarea va incepe abia la sfarsitul lunii, iar primii vaccinati vor fi elevii si cadrele medicale. Streinu-Cercel a explicat, citat de Gandul, ca Ministerul ar fi vrut vaccinarea imediata a categoriilor cu risc mare, dar companiile farmaceutice pot livra abia in 2010 vaccinuri, astfel ca se asteapta vaccinul produs de Institutul Cantacuzino , care va fi gata la sfarsitul lunii.

In aceasta dimineata, scoala numarul 153 din sectorul 6 al Capitalei a fost inchisa de Administratia Spitalelor, dupa depistarea a sase cazuri: o invatatoare si 5 elevi.

Pentru prevenirea raspandiri virusului vor fi distribuite 7.000 de masti si 60.000 de litri de dezinfectanti in scolile din Bucuresti.

"Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale din Bucuresti va repartiza in unitatile scolare masti de protectie si dezinfectanti sub forma de spray", a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului, Marian Banu, pentru Realitatea.net.

 

Citeste si

Pandemie de neoprit: noua gripa a "lovit" Sinaia, 40 de noi cazuri la un hotel

Doua licee din Iasi si o clasa din Bucuresti, inchise din cauza gripei porcine

Gripa porcina ne-ar putea suspenda drepturi cetatenesti

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea