Social

#gripa porcina #h1n1 #gripa #virus #imbolnavire #infectare #iasi

Gripa porcina loveste din nou la Iasi, Romania ajunge la 35 de cazuri

Inca doua noi cazuri de gripa porcina au fost semnalate astazi la Iasi. Astfel, Romania ajunge la 35 de cazuri de infectare cu virusul H1N1, in timp ce in Europa, in ultimele 24 de ore, au fost semnalate peste doua mii de noi cazuri.

Cei doi noi pacienti sunt doi adolescenti care fac parte din grupul care a venit, in urma cu o saptamana, din Marea Britanie, pentru a participa la un proiect social in tara noastra.

legal In urma cu doua zile alte doua cazuri fusesera semnalate la Iasi, acestia fiind de altfel primii din acea zona. Cei doi sunt britanici si fac parte dintr-un grup de 22 de persoane, care a venit la Iasi ca sa faca terapie cu minorii cu deficiente motorii din oras. Ei au ajuns in Romania pe 23 iunie si au ajuns la spital dupa patru zile, desi la un prim control nu prezentau semne de boala .

Pacientii sunt internati acum la Iasi, la spitalul de boli infectioase si se afla sub tratament cu antivirale . Copii care au intrat in contact cu ei sunt si ei supravegheati, fiind izolati. Potrivit medicilor ieseni, grupul din Marea Britanie, din care faceau parte cei doi este format din 18 minori si 4 cadre didactice si a fost cazat la Grup Scolar "Ion Holban" Iasi. In plus, autoritatile sanitare continua supravegherea epidemiologica a contactilor acestora.

Pana astazi, in Romania au fost confirmate 35 de cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1 .

La nivel european se pare ca numarul imbolnavirilor este in crestere. Potrivit Centrului European de Prevenire si Combatere a Maladiilor, in ultimele 24 de ore au fost anuntate peste doua mii de cazuri de gripa porcina A/H1N1. Dintre acestea cele mai multe au fost confirmate in Marea Britanie, Spania si Franta. Numarul total de cazuri confirmate de infectie cu virusul gripei A/H1N1 in tarile UE a crescut la 8.179.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea