Social

#gripa pornica #h1n1 #gripa #virus #imbolnavire

Gripa porcina in Romania - astazi, al optsprezecelea caz

Romania ajunge la 18 cazuri de imbolnavire cu virusul gripal A(H1N1). Inca un de infestare cu virusul noii gripe a fost semnalat astazi in Capitala.

Cel de-al optsprezecelea caz semnalat este al unei tinere in varsta de 19 ani care s-a intors pe 14 iunie din SUA . Potrivit Realitatea TV , este internata la dupa ce Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si "Cantacuzino" a confirmat, aseara, prezenta virusului.

Pacienta este acum internata la Institutul , unde este supusa terapiei specifice cu antivirale iar autoritatile sanitare au inceput o ancheta epidemiologica, pentru a-i identifica pe cei care au intrat in contact cu ea pana la internare.

Acest nou caz vine la o zi dupa ce Ministerul Sanatatii confirmase inca un caz de gripa noua in Timisoara. Al doilea caz descoperit in orasul de pe Bega se pare ca a contactat boala de la fetita de 7 ani care a venit saptamana trecuta infectata cu virusul A/H1N1 de la Toronto (Canada).

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea