Social

#australia #gripa porcina #pandemie

Gripa porcina in Australia: 6.000 de morti

Sase mii de persoane si-ar putea pierde viata din cauza gripei porcine, in Australia. Acesta este cel mai pesimist scenariu dat publicitatii de ministrul Sanatatii australian, care a precizat ca pana acum in aceasta tara si-au pierdut viata, din cauza noii gripe, 21 de persoane.

Ministrul australian al sanatatii, Nicola Roxon, a dat publicitatii datele din cadrul "celui mai pesimist scenariu", precizand si faptul ca aceste date ar putea aparea daca nu vor fi luate masuri de preventie si nu va fi descoperit un vaccin impotriva gripei porcine.

Conform Adevarul, pana in prezent, in Australia au fost confirmate peste zece mii de cazuri de infectare cu virusul de tip A/H1N1, alte 21 de persoane murind din cauza gripei porcine. Cifrele ar putea ajunge insa la 6000, mai ales in conditiile in care in fiecare an, in aceasta tara, isi pierd viata din cauza gripei, cateva mii de persoane.

Australia, tara cea mai grav afectata de gripa noua din zona Asia-Pacific, a comandant marti 21 de milioane de vaccinuri impotriva virusului A(H1N1), autoritatile intentionand sa inceapa un amplu program de vaccinare in luna octombrie.

Pana acum, noua gripa a provocat 429 de decese si 94.512 cazuri de imbolnavire cu H1N1, conform datelor oficiale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea