Social

#virus #vaccin #pandemie globala #oms #gripa porcina

Gripa porcina devine pandemie globala

Dupa intalnirea de urgenta a Organizatiei Mondiale a Sanatatii de la Geneva, se asteapta anuntul oficial care va schimba statutul virusului A(H1N1) in pandemie globala .

Gripa porcina va fi deveni prima pandemie la nivel global dupa mai bine de 41 de ani. Virusul s-a raspandit pana acum in  74 de tari, a inregistrat 27.000 de victime, dintre care 141 au decedat.

OMS va ridica nivelul alertei de pandemie de la prezentul 5, la 6, schimbare care va duce la productia pe scara larga a vaccinului, informeaza SkyNews.com.

Cu mii de cazuri in America de Nord si sute in Japonia, Australia si Europa, virusul indeplineste toate conditiile pentru a fi declarat pandemie globala: se raspandeste rapid prin de la o persoana la persoana si a afectat cel putin doua doua regiuni ale planetei.

Compania farmaceutica GlaxoSmithKline lucreaza deja la productia unui vaccin , dar nu a publicat detalii despre viteza si volumul cu care acesta poate fi distribuit. Si celelalte companii farmaceutice multinationale lucreaza la un vaccin, care ar putea fi produs la scara larga in cel putin 6 luni.

 

Citeste si

Astazi a fost confirmat al unsprezecelea caz de infectare cu H1N1 din Romania

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea