Social

#gripa porcina #pandemie #oms #virus #raspandire

Gripa porcina: Cazuri confirmate in opt tari

Dupa Spania si Marea Britanie, Germania a devenit a treia tara europeana cu cazuri confirmate de gripa porcina . Bolnavii sunt trei tineri care au calatorit in Mexic.

Potrivit informatiilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, opt tari au confirmat cazuri de infectie cu virusul gripei porcine H1N1. Gripa s-a raspandit rapid in SUA si Canada, apoi a ajuns pana in Israel si Noua Zeelanda .

Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger , a declarat " stare de urgenta " in regiune, in urma a doua decese care ar putea fi legate de gripa porcina, informeaza Cotidianul. In Texas s-a inregistrat astazi primul deces cauzat de gripa porcina din SUA. Victima, in varsta de 23 luni, este primul caz mortal inregistrat in afara Mexicului.   

Zece tari, printre care China si Rusia, au interzis deja importul de produse din carne, in ciuda datelor sustinute de OMS, din care reiese ca virusul nu se transmite prin consumul de carne.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea