Social

#gripa porcina #h1n1 #gripa #virus #imbolnavire #infectare

Gripa porcina ar putea afecta o treime dintre romani

Romanii vor avea de suferit din cauza gripei porcine. Specialistii la nivel mondial anunta ca pandemia de imbolnaviri cu virusul H1N1 va atinge nivelul maxim in toamna acestui an, atunci cand o treime dintre europeni se vor imbolnavi iar Uniunea si-ar putea inchide granitele.

Odata cu apropierea toamnei si cresterea numarului de imbolnaviri, Centrul European pentru Controlul Bolilor Transmisibile a elaborat un ghid care cuprinde masurile ce ar putea reduce impactul pandemiei in Europa. Acest document vine dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a spus, din nou, ca evolutia imbolnavirilor cu gripa porcina este foarte puternica, astfel ca toate tarile lumii vor avea nevoie de vaccin.

Mai mult, oficialii OMS au precizat ca in anumite tari ar fi nevoie de duze doble de vaccin din cauza rezistentei tulpinei virusului H1N1. Potrivit Libertatea, in tara noastra campania de vaccinare ar putea incepe in luna noiembrie, la aproximativ doua luni dupa ce un nou val de imbolnaviri si-ar putea face debutul, odata cu racirea vremii. “Gurile rele” din Ministerul Sanatatii spun ca in Romania se asteapta ca unul din trei romani sa contacteze virusul gripei porcine.

Potrivit datelor publicate saptamana trecuta de OMS, pana acum in lume s-au inregistrat 900 de decese si 150.000 de bolnavi, in 160 de tari. OMS avertizeaza ca gripa noua este foarte aproape de o raspandire de suta la suta la nivel global. In tara noastra au fost confirmate pana acum 95 de cazuri de infectare cu noul virus gripal. Ultimele cazuri confirmate sunt ale unor studenti din Brasov, care au dat o petrecere in cinstea unor tineri din strainatate veniti la cursuri in Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea