Social

#gripa porcina #simptome #infectare #imbolnavire #elev #scoala #universitate

Gripa porcina a inchis o universitate si mai multe scoli din toata tara

Gripa porcina a facut prima victima din invatamantul universitar. Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati s-a inchis temporar astazi dupa ce o studenta a fost depistata cu gripa porcina. Si un corp de cladire al Universitatii Ovidius din Constanta a fost inchis, aceeasi soarta avand-o si mai multe scoli din tara. Trei scoli din Suceava, Arad si Sinaia au fost inchise, in ultimele 24 de ore, dupa ce au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1, potrivit Ministerului Sanatatii.

Rectoratul Universitatii “Dunarea de Jos” din Galati a decis aseara sa suspende, timp de trei zile, cursurile pentru a preintampina raspindirea virusului A/H1N1 in salile de curs, noteaza Evenimentul Zilei. Hotararea a venit dupa ce una dintre studentele Facultatii de Stiinte Economice a devenit suspecta de infectie cu virusul gripei noi insa nu se aplica si pentru caminul unde era cazata respectiva studenta. “Tanara a venit pe 2 noiembrie din Republica Moldova, iar a doua zi i s-a facut rau si a fost si internata la Spitalul de Boli Infectioase. Nu a luat contact decat cu trei colege din camin”, a precizat pentru Evenimentul Zilei Liliana Moise, director adjunct Directiei de Sanatate Publica Galati.

In tara, scolile sunt fie inchise, fie goale din cauza gripei porcine. La Arad, cadrele didactice au spus ca este intalnit un absenteism in masa la scolile din judet, dupa ce au fost anuntate mai multe cazuri de imbolnavire cu noua gripa . “La scolile din Arad s-a observat un absenteism destul de mare, din cauza inmultirii cazurilor de gripa in randul elevilor. Avem scoli in care rata absenteismul este de 60 la suta. In general la licee si gradinite este acest absenteism mare”, a declarat pentru EVZ Inspectorul scolar general, Mirela Aldescu, sefa inspectoratului scolar al judetului Arad.

Clase sau scoli intregi din Bucuresti si din tara, inchise din cauza gripei

Si in Bucuresti a fost inchisa o scoala din cauza noii gripe. scoala americana din Baneasa si-a suspendat partial activitatea incepand de azi, timp de o saptamana, toti elevii claselor VI-XII fiind trimisi acasa dupa ce, un elev din clasa a VII-a a fost diagnosticat ieri cu infectie virala AH1N1.

Insa, potrivit Gandul, procesul educational nu va fi afectat, pentru ca profesorii sunt obligati sa vina zilnic la munca si sa isi coordoneze elevii prin Skype, e-mail, telefonul mobil si sistemul de management al cursurilor virtuale Moodle.

Scoala Americana are 700 de elevi apartinand a 50 de nationalitati, in timp ce cadrele didactice vin din 12 tari. Taxa anuala de scolarizare incepe de la 13.300 euro/an in cazul elevilor de la clasele mici si ajunge la 18.605 euro/an in cazul elevilor de liceu. Potrivit Gandul, elevii de liceu din aceasta scoala sunt obligati sa presteze anual 25 de ore de munca voluntara in folosul comunitatii, iar in ultimii doi ani de studiu inainte de bacalaureat trebuie sa efectueze alte 150 de ore de voluntariat.

Alte trei scoli din tara se vor alatura Scolii americane. Astfel, cursurile de la Scoala Crestina Filadelfia din Suceava, Liceul "Cantacuzino" din Sinaia si Liceul "Moise Nicoara" din Arad au fost suspendate din cauza noii gripe. In plus, mai multe clase ale unor scoli dn Bucuresti, Boitosani, Arad, Craiova si Iasi au fost inchise din aceeasi cauza.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea