Social

#suspecte #cazuri #imbolnaviri #h1n1 #gripa porcina #bulgaria

Gripa porcina a ajuns si in Bulgaria

Gripa porcina , la granita Romaniei. Potrivit ultimelor informatii date publicitatii de Ministerul Sanatatii din Bulgaria, in tara vecina au fost identificate 15 cazuri suspecte de imbolnavire cu virusul H1N1, nici unul nefiind insa confirmat.

Si alte tari apropiate tarii noastre au cazuri confirmate de gripa porcina . Potrivit Adevarul, Grecia si Turcia au confirmat cate un caz de gripa porcina. Cele doua imbolnaviri au legatura cu Statele Unite, in sensul ca unul este un student revenit din SUA, celalalt fiind un turist american.

La nivel mondial, aproximativ 1.000 de cazuri suplimentare de gripa porcina au fost diagnosticate in doar 24 de ore la nivel global, potrivit anuntului facut ieri de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). In acest moment numarul persoanelor contaminate cu virusul H1N1 a ajuns la 11.034, numarul deceselor fiind de 85.

Majoritatea cazurilor noi au fost inregistrate in Mexic (224 de imbolnaviri si inca trei morti), Statele Unite (241 de imbolnaviri si inca doi morti), Canada (223 de imbolnaviri) si Japonia (49 de imbolnaviri). Potrivit Mediafax, bilantul precedent difuzat de OMS mentiona 10.243 de persoane contaminate.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea