Social

Gripa din Vest, ger din Est

Romania va scapa de temperaturile scazute la sfirsitul acestei saptamini. In schimb, specialistii avertizeaza ca vor aparea cazurile de gripa. Daca frigul a venit din Siberia, medicii sustin ca virusul gripal vine din Occident.

Specialistii Centrului National de Gripa din cadrul Institutului Cantacuzino spun ca epidemia de gripa ar putea aparea in Romania la mijlocul lunii februarie. Inainte de a ajunge in Romania, epidemia de gripa trebuie sa se produca mai intii in Europa de Vest. Abia dupa o luna de zile, gripa se va manifesta si in tara. Dar, pentru moment, nu exista focare de gripa decit in Olanda.

Zece suspecti de gripa

In prezent, in toata tara zece persoane sint suspecte ca au virusul gripal. Cazurile nu au fost confirmate de analize specifice, persoanele prezentind simptome asemanatoare gripei. Cei care si-au facut vaccinul antigripal pot sta linistiti, deoarece tot specialistii sustin ca o supraveghere a cazurilor de gripa la nivel european a evidentiat faptul ca tulpinile de virus aflate in circulatie sint cele din componenta vaccinurilor. Totusi, in plus, anul acesta ar putea surveni imbolnaviri cu un tip de virus foarte apropiat de cel din vaccin. Este vorba despre un virus de tip B, insa el este mai putin periculos decit virusurile din anii trecuti, care erau de tip A. Astfel, virusul de tip B se transmite mai greu de la om la om si provoaca imbolnaviri mai putin grave, nefiind capabil sa provoace epidemii de gripa.

Vineri pleaca gerul, simbata vin ninsorile

Temperaturile din zilele trecute se vor mentine si astazi. Astfel, valorile maxime din termometre vor fi cuprinse intre -13 si -3 grade Celsius, iar cele minime intre -28 si -30 de grade Celsius. Nici in Bucuresti temperaturile nu se vor ameliora. Astfel, temperatura maxima nu va trece de -6 grade Celsius, iar termometrul va cobori azi pina la -15 grade. Totusi, de vineri, meteorologii spun ca vremea isi va reveni usor la normal. Simbata, temperaturile din Bucuresti se vor situa intre -5 si 0 grade Celsius, deci mult mai cald, si va incepe sa ninga, spune Ion Sandu , directorul Administratiei Nationale de Meteorologie. Potrivit specialistilor, valul de frig din ultimele zile nu putea fi prognozat. Frigul acesta nu l-a vazut nimeni, nici macar meteorologii care au facut prognoza, mai afirma Ion Sandu.

Astfel, meteorologii spun ca nu stiu daca vor mai fi sau nu asemenea fluctuatii de temperatura.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea