Social

#gripa #decese #gripa de tip B #virus gripal A H1

Gripa, din ce in ce mai periculoasa: trei decese intr-o saptamana

Potrivit Centrului de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, in perioada 18-24 februarie, au fost inregistrate trei decese, printre care si o adolescenta de 14 ani.

Cazurile au fost confirmate in judetele Dolj, Arad si Dambovita si este pentru prima oara cand a fost confirmata gripa de tip B, la doua persoane, o adolescenta de 14 ani si o femeie in varsta de 41 de ani. La cel de-al treilea caz, un barbat in varsta de 64, a fost confirmata gripa A H1.

De la inceputul perioadei de supraveghere si pana in prezent au fost inregistrate, in total, sase decese, din care patru cu virus gripal A H1 si doua cu virus gripal de tip B.

Fata de sezonul trecut, numarul de decese a crescut, in 2011-2012 fiind inregistrat un singur deces, confirmat cu gripa AH3, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

De asemenea, pana la data de 19 februarie au fost confirmate 225 de cazuri de gripa, dintre care 156 cu virusuri gripale de tip A, 134 cu subtipul H1, opt cu H3 si 14 nesubtipate, iar 69 de cazuri de gripa au fost confirmate pentru virusurile gripale de tip B.

Sursa foto: www.caleaeuropeana.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea