Social

#gripa porcina #gripa aviara #infectare #caz #imbolnavire #h5n1 #h1n1

Gripa aviara faca o noua victima in Egipt, gripa porcina afecteaza tari din intreaga lume

Gripa aviara revine in atentia lumii, dupa ce gripa porcina a facut doua mii de cazuri in doar doua zile. Celalalt tip de gripa care a facut victime in ultimii ani, gripa aviara, produsa de virusul H5N1, asemanator cu cel al gripei porcine, H1N1, este inregistrat in Egipt, tara care a fost printre cele mai afectate de aviara.

Fetita in varsta de 5 ani care a fost diagnosticata cu gripa aviara a primit tratament cu Tamiflu . Se pare ca ea a contractat virusul inalt patogen H5N1 al gripei aviare de la pasarile din zona, cu care s-a aflat in contact. Egiptul, tara in care locuieste noul caz de gripa aviara, este una dintre tarile cele mai afectate de gripa aviara, pana acum fiind inregistrate 69 de imbolnaviri. De la primul caz depistat, in 2006, virusul a provocat moartea a 26 de persoane.
 
In ultimele doua zile, gripa porcina a facut prima victima in America Centrala, respectiv in Costa Rica, acolo unde un barbat in varsta de 53 de ani a murit sambata de gripa porcina. Si in nordul Europei, in Norvegia, au fost semnalate primele doua cazuri de gripa produsa de H1N1.

De asemenea, conform situatiilor inregistrate in ultimele doua zile, numarul infectarilor cu H1N1 a fost de aproape doua mii. Potrivit ultimului bilant al OMS, gripa porcina a contaminat 4.379 de persoane din 29 de tari si a provocat moartea a 49 de persoane. Cele mai afectate tari sunt SUA, Mexic si Canada.Saptamana trecuta, cercetatorii americani care au reusit sa elaboreze un vaccin pentru gripa aviara, anuntau ca sunt aproape de gasirea unui vaccin si pentru virusul care duce la imbolnavirea cu gripa porcina. 

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea