Social

Grevistii de la ArcelorMittal s-au intors la lucru

Greva de la Mittal nu seamana cu cea de la Dacia. Aceasta si pentru ca magistratii Curtii de Apel Galati au decis azi noapte suspendarea grevei de la Arcelor Mittal Galati, pe o perioada de 30 zile, incepand cu 15 aprilie. Astfel ca muncitorii galateni au fost nevoiti sa se intoarca la lucru.

Grevistii de la ArcelorMittal au intrat in fabrica desi ameninta ca vor organiza un protest. Ei sunt nemultumiti de faptul ca Curtea de Apel Galati a dispus suspendarea grevei, dand dreptate astfel administratiei societatii. Dupa ce a fost anuntata decizia magistratilor muncitorii s-au declarat nemultumiti fata de liderii de sindicat si i-au acuzat de tradare. Astfel ca nici unul dintre cei 200 de grevisti adunati la poarta combinatului nu au plecat dupa reprezentantii sindicatului pentru a protesta in fata Palatului de Justitie.

Cu toate acestea insa siderurgistii au programat astazi un miting, care va avea loc in jurul orei 14, la care vor participa numai muncitorii care se afla in afara orelor de program.

Angajatii ArcelorMittal Galati care s-au aflat in greva timp de doua zile au reluat lucrul dupa ce instanta a decis suspendarea actiunii de protest pentru 30 de zile, iar in cursul zilei de miercuri siderurgistii vor organiza un miting de protest in fata combinatului. Pe de alta parte administratia societatii a facut apel la muncitori sa se intoarca la lucru, precizand faptul ca datorita intreruperii lucrului la o parte dintre utilaje exista pericolul unei explozii.

Cateva mii de angajati ai combinatului ArcelorMittal Galati, membri ai Sindicatului Solidaritatea, au intrat in greva generala, luni dimineata, incepand cu ora 6.30. Ei cereau dublarea salariilor si spun ca nu vor accepta o majorare mai mica de 280 de lei brut, in timp ce ultima oferta a administratiei vizeaza o crestere de 9,5 la suta, dar nu mai putin de 100 de lei.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea