Social

Greva postasilor a luat sfarsit

De marti dimineata, puteti apela din nou la oficiile postale, iar postasii va vor aduce din nou corespondenta acasa. RealitateaTV anunta ca greva salariatilor de la posta a luat sfarsit. Declaratia a fost facuta in cursul noptii de luni de directorul Companiei Posta Romana la capatul unei runde prelungite de negocieri.
Conflictul de munca a fost stins chiar de cei care l-au declansat, desi administratia nu a acordat majorarile salariale cerute de sindicalisti . Astfel, numai angajatii cu salariu minim pe economie au primit 14% in plus la salariu. Ceilalti salariati ai Postei au obtinut o marire de numai 3%, in loc de 16, cat cerusera initial.

Sindicalisti au primit, insa, din belsug promisiuni. Administratia a promis ca salariile angajatiilor vor fi majorate constant de-a lungul anului, iar compania va fi scoasa de pe lista societatilor monitorizate de FMI.

De asemenea, salariatilor li s-a promis ca privatizarea Companiei Posta Romana, care va avea loc in 2007, nu va debuta cu disponibilizari . Pana una-alta, insa, angajatii Postei trebuie sa recupereze intarzierile cauzate de greva.

Din acest motiv, oficiile postale vor avea program normal de lucru in sambata dinaintea Pastelui si in prima sambata de dupa Sarbatori

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea