Social

#greva metrou suspendata #greva metrou 21 noiembrie #greva metrou #metrorex #metrou

Greva la metrou care afecteaza 700.000 de romani, suspendata!

Greva generala de la metrou anuntata pentru miercuri, intre orele 4 si 16, va fi suspendata ca urmare a schimbarii ministrului Transporturilor. Greva de la metrou se va suspenda pana la numirea Olgutei Vasilescu in functia de ministru al Transporturilor, urmand ca ulterior sa fie reluate negocierile, conform surselor din cadrul Metrorex, citate de stiripesurse.ro.

„Ca urmare a faptului ca la data trimiterii comunicatului de presa de ieri, nu aveam confirmarea schimbarii conducerii Ministerului Transporturilor, Consiliul General USLM ontrunit azi, 20.11.2018, in sedinta extraordinara, a hotărat amanarea declansarii grevei propriu-zise pana după instalarea noului ministru al Transporturilor și prima intrevedere cu acesta în calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de munca, la o data ce urmeaza sa o anuntam.", anunta comunicatul USLM, citat de news.ro. 

Bucurestiul a fost in prag de paralizie, dupa ce sindicatele de la metrou au anuntat ca declanseaza greva miercuri, 21 noiembrie, apoi zilnic, intre orele 4:00 si 16:00, conform unui comunicat al USLM (Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou).

In fiecare zi, 30.000 de bucuresteni folosesc metroul la primele ore ale diminetii, iar pe parcursul unei zile, numarul de calatori ajunge la 700.000.

Ce salarii au angajatii Metrorex

Ultima greva generala de la Metrorex a avut loc tot in luna noiembrie, dar in 2009, cand sindicalistii au cerut o marire de 20% a salariilor. Acum sindicalistii au cerut de doua ori mai mult: 42%. Salariu mediu net la metrou este 4.000 de lei, dar grevistii reclama si conditiile proaste de lucru, precum si riscurile unui trafic tot mai aglomerat pentru ei si calatori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea