Social

Greva la calea ferata tine 20 de zile

Curtea de Apel Bucuresti a respins, ieri, cererea administratiei SN CFR de a declara ilegala greva generala de la calea ferata. Potrivit legii, protestul tine 20 de zile daca nu se ajunge la o intelegere.
Greva generala de la calea ferata a paralizat, ieri, traficul feroviar in proportie de 66%. Potrivit Legii conflictelor de munca, sindicalistii au asigurat doar o treime din activitate, in aceasta fiind incluse trenurile esentiale. Trenurile care trebuie sa circule in timpul grevei sint 24 de trenuri rapid, 14 intercity, 18 accelerat, 413 trenuri personal si 24 de trenuri internationale. Eu am fost in Gara de Nord si am intrebat mai multi mecanici de locomotiva daca stiu de oferta administratiei facuta liderilor sindicali si acestia mi-au zis ca presedintii de sindicat nu le-au spus nimic. Asta inseamna ca liderii sindicali fac greva pentru ei, nu pentru muncitori, a afirmat, ieri, ministrul Transporturilor , Gheorghe Dobre.
Se cauta bani

Dupa respingerea de catre Curtea de Apel Bucuresti a cererii de anulare a grevei, administratia si ministrul Transporturilor trebuie sa faca lobby pe linga premier pentru a gasi banii necesari majorarii lefurilor de la calea ferata, pentru ca greva sa se incheie mai devreme. Liderul Federatiei ELCATEL, Ionel Socaciu, ne-a declarat, ieri, ca administratia SN CFR le-a oferit doar 10 tichete de masa de la 1 iulie, si 15 tichete, de la 1 octombrie. In lipsa unei majorari salariale , sindicalistii au declinat oferta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea