Social

#greva ilegala #greva stb #greva in capitala #greva

Greva in Capitala! Circulatia paralizata. Nu circula niciun autobuz, tramvai sau troleibuz! Director STB: Greva este ILEGALA!

Capitala este paralizata de o greva spontana a STB. Conducerea STB a informat, printr-un comunicat de presa, ca mai multe vehicule din parcul STB sunt bloate de dindicallisti in depouri si isi cere scuze bucurestenilor.

 

Directorul STB anunta ca aceasta greva este ilegala. Mai mult acessta a declarat ca depune plangere la Tribunalul Capitalei in legatura cu greva spontana. In plus, ii acuza pe angajatii societatii ca sunt manipulati de sindicate si spune ca a primit dovezi legate de neregulile petrecute in ultima luna.

“Ca urmare a protestului ilegal al unor salariati din cadrul STB SA la indemnul reprezentantilor Sindicatului Reprezentativ, calatorii din zona metropolitana se gasesc in imposibilitatea de a utiliza pe durata grevei titlurile de calatorie achizitionate, mai multe vehicule din parcul STB SA fiind blocate in depouri si autobaze.

Mentionam faptul ca intreruperea lucrului este o actiune ilegala si nu se vor plati orele nelucrate salariatilor implicati. De asemenea, STB SA se va adresa instantei pentru a declara greva ilegala si pentru recuperarea prejudiciului.

Pentru a asigura continuitatea serviciului public de transport, fara a afecta calatorii in deplasarile lor, STB SA a transmis o solicitare catre TPBI, pentru ca in conformitate cu Contractul de delegare, sa dispuna, in masura posibilitatilor, inlocuirea vehiculelor STB SA care nu sunt prezente pe linii conform programarii, cu altele disponibile la ceilalti operatori de transport din zona metropolitana.

Pe aceasta cale, ne cerem scuze pentru inconvenientele create si asiguram bucurestenii ca STB SA depune toate eforturile legale pentru a relua activitatea conform graficului de transport.”

A inceput activitatea de protest in cele 15 locatii: 

1. Depoul Bujoreni
2. Autobaza si depoul Giurgiului
3. Autobaza Militari
4. Autobaza Obregia
5. Depoul si autobaza Titan
6. Depou Alexandriei
7. Autobaza Ferentari
8. Depou Troleibuze Vatra Luminoasa
9. Depou Bucurestii Noi
10. Depou Colentina
11. Autobaza Nordului
12. Depoul Dudesti
13. Depou Victoria
14. Autobaza Floreasca
15. Depoul troleibuze Berceni

"Trebuie sa ne asumam ca in conducerea STB nu trebuie sa mai existe membri de sindicat. Aceasta greva este ilegala. Domnul Petrariu spune ca nu e greva provocata de el. Exista, insa, documente care vor sta la baza unei plangeri penale. Angajatii STB sunt manipulati. Sunt deschis de azi la orice negociere, am fost tot timpul deschis. Am transmis de la inceputul anului invitatia de a intra la negocieri pentru contractul colectiv de munca, nu s-a raspuns la ea", a declarat directorul STB, Adrian Crit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea