Social

#sindicate #greva generala #functionari publici

Greva generala pentru functionarii publici

Sindicatele sunt nemultutumite de forma finala a proiectului de buget. Acesta este considerat neclar, incomplet si inchechitabil si se cere amanarea lui.

Proiectul de buget a fost contestat de toti marii lideri sindicali . Aurel Cornea, vicepresedintele Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania ( CSDR ), nu accepta ca majorarea salariilor bugetarilor sa aiba loc dupa 15 aprilie.

Conducerea Cartel Alfa nu a fost nici ea multumita de negocieri. "Strangerea curelei sa se faca la toate institutiile statului, indiferent de importanta lor. Actualmente, datele din buget nu reflecta aceasta problema", a spus Bogdan Hossu, presedintele confederatiei. conform Mediafax.

Singura mare organizatie sindicalacare s-a declarat usor multumita a fost CNSLR Fratia, care considera o victorie ne-inghetarea salariilor timp de 6 luni si renegocierile propuse de Guvern pentru 15 aprilie.

Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP) va incepe protestele in 16 februarie, cu un miting in fata Guvernului urmat de greva de avertisment pe 20 februarie, si greva generala, pe 27 februarie. Ei vor ca veniturile functionarilor publici sa ramana intacte.

"Aici vorbim si de sporuri, si de stimulente. Ne vom bate pentru ele. Stimulentele, de pilda, nici macar nu afecteaza bugetul de stat, fiindca sunt incasate din amenzi, dupa controalele financiare. Ne vom gasi in situatia ca inspectorii vor merge in control si vor fi reticenti in a mai aplica sanctiuni . Plus ca, prin retragerea sporurilor si stimulentelor, foarte multi dintre functionari nu-si vor mai putea plati ratele", a declarat Sebastian Oprescu , liderul SNFP, pentru Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea