Social

#greva foamei #radef #maria bikfalvi #distribuitori film

Greva foamei pentru demiterea directorului RADEF

Liderii Sindicatului Liber Romania Film vor protesta, marti , in fata Ministerului Culturii, si vor intra in greva foamei, pana la destituirea lui Maxim Meca din functia de director general al Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor ( RADEF ).

"Ni se spune ca nu sunt bani pentru intretinerea elementara a cinematografelor, cum ar fi inlocuirea unui geam spart, insa conducerea RADEF beneficiaza de foarte multe deplasari in strainatate , sub diferite motive. Ni se spune ca nu sunt bani, insa consilierul directorului este pensionar cu 4.000 de lei pe luna si mai primeste un salariu de 3.600 de lei de la RADEF", a precizat vicepresedintele sindicatului, Constantin Curelea, informeaza NewsIn.

Sindicalistii sustin ca RADEF are datorii fata de distribuitorii de filme de peste 1,5 milioane lei, vechi de doi ani, iar cinematografele sunt obligate, in lipsa de fonduri, sa ofere filme fara licenta.

"Distribuitorii de filme au actionat in instanta RADEF, pentru a-si recupera datoriile, si au castigat, insa, cum nu exista fonduri pentru a achita o asemenea suma, conturile RADEF au fost blocate", a explicat liderul sindicalistilor, Maria Bikfalvi .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea