Social

#trafic #aglomeratie #ratb #greva #metrou

Greva de la metrou a adus haos in Bucuresti

Din cauza grevei de la metrou, in Bucuresti s-a instalat haosul. Mijloacele de transport in comun suplimentate de RATB au ramas blocate in trafic ore bune. Dupa ce s-au plictisit sa astepte in statiile arhi-pline, calatorii au luat-o pe jos.

Agentii de la Circulatie s-au vazut depasiti de fluxul continuu de masini. Majoritatea bucurestenilor care mergeau in mod normal cu metroul la serviciu, s-au vazut azi nevoiti sa iasa cu masinile personale, ceea ce a dus la ambuteiaje pe arterele principale ale capitalei. Politistii comunitari si cei de la ordine publica au venit sa ajute agentii de circulatie, insa nu au putut acoperi toate zonele afectate.

"Ne asteptam la un nou val de blocaje dupa ora 16", a declarat Dan Pistea, purtator de cuvant al Politiei Rutiere pentru ziarul Gandul. "Le recomandam conducatorilor auto sa nu blocheze intersectiile si sa nu patrunda in aceste zone, chiar daca au verde, atunci cand drumul este blocat. In plus, liniile RATB, atat benzile pentru autobuze si troleibuze, cat si cele de tramvai, trebuie lasate libere. Altfel, in ciuda celor 200 de mijloace de transport suplimentare, puse la dispozitie de RATB, acestea vor fi ineficiente", a completat acesta.

Intre orele 8.00-9.00 AM, pe bulevardele Iuliu Maniu, Virtutii, Mihai Bravu , Sincai si Stefan cel Mare s-au creat cozi interminabile, in timp ce la Gara de Nord, Piata Sudului sau Razoare, mijloacele de transport in comun suplimentate au incremenit in trafic.

300.000 de calatori au suferit din cauza grevei

Mai mult de atat, RATB a facut in asa fel incat autobuzele si troleibusele sa vina o data la doua minute. Din cauza aglomeratiei, acestea ajungeau cu o intarziere de cinci, sase minute. Calatorii care asteptau la pasajul lujerului au cedat si au luat-o pe jos, in contextul in care autobuzele nu mai venisera de peste 35 de minute. Este de inteles insa intarzierea vehiculelor, atata timp cat Viteza comerciala de deplasare a mijloacelor de transport in comun a scazut de la 15-16 kilometri (intr-o zi obisnuita) la 12 kilometri pe ora.

Intrebat cum va rezolva problema RATB daca greva angajatilor Metrorex continua, Gheorghe Aron a declarat urmatoarele: "Dupa experienta din prima zi vom face corectii si vom redistribui mijloacele de transport in comun in zonele care s-au dovedit a fi cele mai aglomerate".

Pentru a putea face fata numarului mare de pasageri, RATB a pus in circulatie astazi 200 de autobuze, troleibuse si tramvaie. De asemenea, compania sfatuieste calatorii sa foloseasca si rutele adiacente, asigurandu-i pe acestia ca nu vor fi amendati in cazul in care au abonamente pe o singura linie si folosesc alte mijloace de transport in comun.

De pe urma grevei instaurate de angajatii Metrorex, astazi au avut de suferit peste 300.000 de calatori.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea