Social

Greva de la Dacia ar putea lua sfarsit azi

Sindicatul cheama grevistii la Uzina pentru consultari !

Greva generala de la SC Automobile Dacia SA (aflata deja in cea de-a treia saptamana) ar putea lua sfarsit astazi. Dupa ce de dimineata administratia si sindica- tul au parut ca se ignora - asa cum au facut de miercurea trecuta incoace -, patronatul a venit dupa pranz cu o noua oferta care se pare ca este pe placul sindicalistilor.

„Chemam maine (n.r. azi) toti grevistii la Uzina pentru consultari. Daca oferta administratiei le va conveni oamenilor, atunci este posibil sa se renunte la actiunea de protest“, ne-a declarat Ion Iordache, vicelider al sindicatului de la Dacia.

Noua oferta

Principala revendicare a sindicatului a fost aceea de majorare a salariilor cu 550 de lei, dar administratia s-a oprit la o oferta de 250 de lei. Negocierile au fost stopate miercurea trecuta dupa ce Tribunalul Arges a decis sa amane chiar pentru astazi judecarea contestatiei administratiei de la Dacia care cerea declararea grevei ca fiind ilegala.

Ieri, insa, patronatul a venit cu o noua oferta: o majorare salariala de 210 lei incepand cu 1 ianuarie 2008 (deci retroactiv) si cu 90 de lei din septembrie 2008. (continuarea in Ziarul Top)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Ziarul Top

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea