Social

#greva ANAF #greva Administratii Financiare

GREVA Administratiile fiscale din toata tara, blocate!

22.000 de angajati ai Ministerului de Finante au oprit lucrul luni dimineata, se arata intr-un comunicat al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante. Protestatarii sunt nemultumiti de proiectul Legii salarizarii, care daca ar intra in vigoare ar urma sa duca la scaderea salariilor celor din domeniul Finantelor.

Salariatii din toate judetele tarii, care protesteaza, sustin ca proiectul legii salarizarii duce la taieri de lefuri si cer Ministerului Finantelor Publice si Guvernului „revizuirea grilelor de salarizare din proiectul legii, astfel incat sa fie reflectata complexitatea si importanta activitatii Ministerului Finantelor Publice si unitatilor subordonate (ANAF, directii generale regionale ale finantelor publice etc.)”, potrivit comunicatului transmis.

FNSF avertizeaza ca actiunile de protest generate de taierea salariilor au fost declansate de salariati si se pot intinde pe o perioada nedeterminata de timp, ceea ce poate duce la blocarea activitatii de colectare si a activitatilor de relatii cu publicul.

„In loc ca Guvernul Romaniei sa plateasca 35.000 de consulanti fiscali nou angajati, cu salarii de 10.000 lei, dublu fata de un salariat al sistemului Ministerului Finantelor Publice, mai bine ar plati decent cei 25.000 de salariati responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investitie mai realista, corecta si cu efecte in timp, care ar duce la atragerea si pastrarea personalului bine pregatit, care sa poata face fata noilor cerinte in implementarea politicii fiscale”, se mai arata in comunicat.

FNSF precizeaza ca salariatii din Ministerul Finantelor Publice si unitatile subordonate nu beneficiaza de sporuri, bonusuri sau alte venituri suplimentare, fiind incompatibili cu orice alta functie care poate aduce venituri suplimentare.

“Oamenii sunt nemultumiti de proiectul legii salarizarii si au declansat un protest spontan in toata tara. Sunt persoane cu pregatire economica, care si-au facut calculul si au constatat ca li se diminueaza veniturile. Salariile scad, in medie, cu 10-35%. Celor care au functii de conducere si au salarii mai mari le scad mai mult. Sunt si unii carora nu le scad salariile. Am avut o intalnire cu cei din conducerea ANAF si le-am trimis propunerile noastre. Dar, nu s-a intamplat nimic si oamenii au senzatia ca sunt pacaliti”, a declarat Vasile Marica, liderul Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor “SED LEX”.

Conform acestuia, salariul mediu net in cadrul institutiilor sistemului institutional al Ministerului Finantelor Publice este 2200 de lei.


 

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea