Social

#greseli #greseli sanatate #greseli zilnice

Greseli zilnice periculoase pentru sanatate, pe care si tu le faci!

Specialistii americani au identificat cinci comportamente zilnice pe care le consideram normale sau chiar sanatoase, dar care sunt nocive pentru sanatatea noastra:

1. Te speli pe dinti imediat dupa micul dejun

Daca ai mancat alimente acide precum fructe sau sucuri, nu te spala imediat pe dinti, intrucat smaltul poate slabi ducand la aparitia cariilor, sustine Mark Wolff, de la Colegiul de Stomatologie al Universitatii New York, potrivit descopera.ro.

2. Mergi la serviciu cu geamul de la masina deschis

Poluarea de pe sosele poate fi extrem de nociva. Gazele de esapament pot contribui la aparitia durerilor de cap, a cancerului si a bolilor de inima.

3. Incalzesti mancarea in recipiente de plastic

Plasticul poate contine bisfenol-A sau ftalati, care pot trece in alimente, putand sa afecteze spermatozoizii si sa dezechilibreze sistemul endocrin.

4. Mergi cu masina dupa ce ai baut un pahar

Persoanele cu alcoolemie de numai 0,7% au o probabilitate cu 46% mai mare de a avea un accident rutier, decat cele care nu au baut nimic.

5. Verifici e-mail-ul inainte de a merge la culcare

Dupa ora 21.00, renunta sa iti mai verifici e-mailul de serviciu pentru ca te vei trezi buimacit, arata un studiu realizat la Universitatea din Florida.

Sursa foto: livehalffullblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea