Social

#cadouri #cadouri craciun #greseala cadouri

Greseala pe care o facem cu totii atunci cand cautam cadourile de Craciun

Cumparaturile de Craciun ar putea deveni activitati mult mai simple. Cercetari recente arata ca oamenii pierd prea mult timp cautand cadouri diferite pentru prietenii lor. In schimb, daca le-ar darui tuturor aceleasi cadouri, cautarea ar dura mai putin, iar prietenii ar fi mult mai fericiti, potrivit dailymail.co.uk.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Cincinnati spun ca, atunci cand oamenii cauta cadouri pentru prieteni, tind sa se axeze prea mult pe ideea de a cumpara lucruri diferite pentru fiecare. Drept urmare, nu cumpara cadourile care le plac prietenilor. Cu alte cuvinte, incercand sa fie grijulii, aleg cadourile gresite, conform Mediafax.

Cercetatorii americani au realizat sase experimente in care cumparatorilor li s-a cerut sa aleaga cadouri pentru o persoana sau pentru doua persoane cu interese asemanatoare. Cand au facut cumparaturi pentru o singura persoana, participantii la studiu, participantii la studiu au ales cel mai frumos cadou. Dar, atunci cand au facut cumparaturi pentru doua persoane, acestia au renuntat la cadourile frumoase in favoarea unor cadouri diferite pentru fiecare prieten in parte.

Cu cat participantii la studiu au incercat sa fie mai grijulii si sa aleaga cadouri diferite, cu atat darurile au fost mai putin frumoase, arata aceasta cercetare.

Mai mult decat atat, participantii la studiu au insistat sa cumpere cadouri diferite pentru persoane cu aceleasi interese, chiar daca li s-a spus ca acestea nu se cunosc si nu au prieteni în comun.

Astfel, de Craciun omenii pierd foarte mult timp cautand cadouri diferite pentru prieteni si, potrivit unor studii anterioare, acestia au tendinta de a supraestima pretul obiectelor cumparate.

Sursa foto: blog.fooducate.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea