Social

Grepfrutul rosu reduce grasimile din sange

Grepfruturile pot influenta nivelul grasimilor din sange. O concentratie prea mare de substante grase, in special colesterol si trigliceride , afecteaza sanatatea si poate duce la infarct . Cu cat exista mai putin colesterol si trigliceride, cu atat inima este mai sanatoasa si mai in siguranta. O echipa de cercetatori condusi de prof. Hanna Leontowicz, de la Catedra de Stiinte Fiziologice a Facult?tii de medicina veterinara SGGW din Varsovia, a demonstrat ca grepfruturile rosii sunt mai sanatoase decat cele galbene. Ei sustin ca, dupa o luna de consum regulat al acestor fructe, nivelul total al colesterolului scade cu peste 15%, iar cel al colesterolului rau cu 20,3%. La fel se intampla si cu trigliceridele, nivelul acestora scazand cu peste 17%. Vestea este extraordinara pentru bolnavii de inima, considera autorii studiului, care amintesc cu aceasta ocazie ca sucul din grepfrut este una dintre putinele bauturi cu care nu pot fi luate medicamentele, deoarece se poate ajunge la interactiuni nefericite. Consumul zilnic al unui grepfrut rosu se poate dovedi salvator pentru vasele si inima noastra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea