Social

Grecia-Rusia 0-1, in Grupa D

Campioana Europeana en-titre, , a fost eliminata de la EURO 2008 dupa ce a pierdut, sambata, scor 0-1, partida cu Rusia, din cadrul Grupei D.

Grecia: Nikopolidis - Seitaridis (Karagounis 40), Dellas, Kyrgiakos, Torosidis - Katsouranis, Basinas, Pasatzoglou - Charisteas, Amanatidis (Giannakopoulos 80) - Liberopoulos (Gekas 61). Selectioner : Otto Rehhagel

Rusia: Akinfeev - Anyukov, Kolodin, Ignasevic, Zhirkov (Berezutski 87) - Semak - Torbinski, Zyryanov, Semsov, Bilyaletdinov (Saenko 70) - Pavlyucenko. Selectioner: Guus Hiddink.

Cartonase galbene: Karagounis 43, Liberopoulos 58 / Saenko 77, Torbinski 84

Cum s- a marcat golul:

0-1, min. 33: Portarul Nikopolidis a iesit gresit la o centrare, mingea a ajuns la Semak, acesta a recentrat in careu, iar Zyryanov a marcat in poarta goala.

Grecia si Rusia s-au intalnit pentru a doua oara consecutiv la un Campionat European , dupa ce au evoluat in aceeasi grupa si la EURO 2004.

Atunci, rusii au castigat cu 2-1, singura lor victorie de la acel turneu final, in timp ce Grecia s-a calificat in extremis si a reusit in cele din urma sa isi adjudece titlul de Campioana Europeana. De asemenea, o alta echipa din Grupa D a acestui turneu final, Spania, s-a aflat in grupa cu cele doua selectionate la EURO 2004.

Mijlocasul Ivan Saenko l-a inlocuit in minutul 70 pe Bilyaletdinov si a devenit primul jucator care nu este legitimat in campionatul rus si a fost utilizat la acest turneu final de Guus Hiddink. Saenko evolueaza la gruparea germana FC Nurnberg.

In minutul 84, grecul Gekas a marcat, dar arbitrul asistent a indicat, corect, ofsaid, la Charisteas, intr-o pozitie anterioara.

Castigatoare a EURO 2004, Grecia a fost eliminata si din punct de vedere matematic de la acest turneu final in urma infrangerii din fata Rusiei. Elevii lui Otto Rehagel nu au reusit sa acumuleze niciun punct dupa primele doua jocuri, in timp ce Spania are sase puncte, iar Suedia si Rusia cate trei. In ultima etapa a Grupei D se vor intalni Rusia-Suedia si Spania-Elvetia.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea