Social

# incapacitate de plata Grecia #Grecia FMI #datorii Grecia #grecia

Grecia, prima tara din zona euro care a intrat in incapacitate de plata

Atena nu a platit catre FMI transa imensa de 1.6 miliarde de euro, devenind astfel prima tara din zona euro care a intrat in incapacitate de plata. Suma este cea mai mare datorie neonorata din istoria Fondului Monetar International, scrie digi24.ro.

In aceste conditii,  Grecia nu mai are acces la resursele financiare ale institutiei. Aceasta din urma, la randul sau, se confrunta cu cele mai mari probleme financiare din istorie. 

Intr-un comunicat, FMI confirma faptul ca Atena a cerut, marti, Fondului Monetar International sa o pasuiasca pana in noiembrie cu plata ratei de imprumut. Aceasta solicitare, spune comunicatul purtatorului de cuvant, va fi discutata in board-ul FMI, insa nu precizeaza un termen. 

Rata curenta pentru Fondul Monetar International, de 1,6 miliarde de euro, reprezinta o suma minora in comparatie cu celelalte datorii ale Greciei scadente vara aceasta. Doar in luna iulie ar avea de platit circa 7 miliarde de euro catre Banca Centrala Europeana, FMI si in titluri de stat.

Plati scadente ale Greciei:

30 iunie - 1,6 mld euro FMI

17 iulie - 454 mil euro FMI

17 iulie - 3 mld euro titluri de stat

20 iulie - 3,5 mld euro BCE

20 august - 3,2 mld euro BCE

Sursa foto: euquant.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea