Social

Grecea ii jigneste pe romanii australieni

Ovidiu Grecea, consulul general al Romaniei in Australia, este personajul unui show comico-tragic. El a ironizat si a ofensat comunitatea romaneasca din Australia, care il contesta. La o lansare de carte , Ovidiu Grecea a vorbit in numele statului roman, jignindu-i pe reprezentantii mai multor asociatii ale romanilor din Australia. Asociatiile sa nu fie grefate pe interese personale, de familie care sa permita niste sponsorizari pentru unii sau pentru altii, sau sa fie jucaria favorita a unor babe stirbe, aflate la o anumita virsta a senectutii, a spus Grecea. La eveniment a fost de fata inclusiv ambasadorul Romaniei in Australia, Anca Visan, dar aceasta nu a reactionat. Inregistrarea cu afirmatiile diplomatului roman Grecea a fost adusa la cunostinta MAE. Dar, pina acum, diaspora romaneasca din Australia nu a primit de la MAE un raspuns in care s-ar disocia de afirmatiile acestuia.

Scandalurile s-au tinut lant

In ultimul an, relatia dintre consulul Grecea si romanii din Australia a fost foarte tensionata. Asociatiile romanesti din Australia l-au acuzat pe Ovidiu Grecea ca nu rezolva problemele romanilor. Mai mult, consulul a fost acuzat ca a falsificat o carte de oaspeti, dupa care a trimis copii in Romania, pentru a-si imbunatati imaginea, acreditind ideea ca a reusit sa unifice organizatiile romanesti de la Sydney.

Pe 30 noiembrie, la o receptie organizata de Ambasada Romaniei , asociatiile au facut un protest in fata mai multor diplomati straini, cu caricaturi si lozinci anti-Grecea. Din august 2004, Grecea a devenit consulul general al Romaniei la Sydney, anterior fiind prefect al Bucurestiului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea