Social

Grecea a fost chemat sa dea lamuriri

Cind il intrebi de declaratiile jignitoare facute la adresa mai multor asociatii ale romanilor din Australia, consulul general al Romaniei la Sydney, Ovidiu Grecea, spune ca n-are ce sa-si reproseze. Limbajul diplomatic sa stiti ca stim sa-l folosim cu cine trebuie si cind trebuie. Folosim limbajul ca atare, in functie de mediul respectiv. Daca vorbeam in termeni amicali, sau de diplomatie de salon, nu am fi exprimat nimic acestor oameni. A fost un limbaj exact la nivelul la care trebuia sa-l spun. La nivelul la care s-a desfasurat actiunea. Nu vrem ca sa umblam cu fetisisme (sic!), nu vrem ca sa umblam cu hiperbole, noi vrem ca sa ne ducem sa operam pe pacient, a declarat iritat Grecea. El crede ca acesti oameni ajunsi la o anumita virsta au fost lasati de la un diplomat la altul: vezi, domle, pe cine inviti la Anul Nou si la Ziua Nationala, manifestind dispret fata de sapte asociatii ale romanilor din Sydney si Melbourne .
Ieri, conducerea MAE a luat decizia de a-l chema, pentru a doua oara, pe Grecea la Bucuresti pentru clarificari asupra situatiei descrise de reprezentantii comunitatilor romanesti din Australia. Totodata, secretarul de stat pentru Relatia cu romanii de pretutindeni, Mihai Gheorghiu, va face, la inceputul lunii ianuarie, o vizita in Australia pentru a discuta cu liderii organizatiilor romanesti si cu sefii misiunilor diplomatice de la Sydney si Canberra, ca urmare a persistentei problemelor intre consulul general si o parte a membrilor comunitatii romanesti.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea