Social

Grasimile din alimente si cancerul mamar

Femeile aflate la menopauza care consuma frecvent hrana de tip fast-food si alimente cu un continut mare de grasimi prezinta mai multe riscuri de a se imbolnavi de cancer mamar . La studiu au participat 200.000 de femei, cu varste de peste 50 de ani. Specialistii de la National Cancer Institute din Bethesda, Maryland, au realizat o lista de 124 de produse alimentare si au rugat voluntarele sa indice cat de frecvent le consuma. Cercetatorii au luat in calcul si alti factori de risc, precum mostenirea genetica, fumatul, consumul de alcool si indicele de masa corporala. Dublarea cantitatii de grasimi din alimentatie , de la 20% la 40%, creste cu 15% riscul de a face cancer la san , din cauza cresterii secretiei de estrogen.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea