Social

Grant, la ruleta ruseasca a lui Abramovici

Antrenorul lui Chelsea are o singura sansa, contra lui Liverpool , in prima semifinala a Ligii Campionilor, de a ramane pe Anfield Road. In caz contrar, Guus Hiddink se pregateste sa lase Rusia pentru gruparea londoneza.

Celebrul sfert de finala al Cupei UEFA dintre Steaua si Rapid a atins epicentrul performantei postdecembriste la nivel de club, undele sale propagandu-se la toate nivelurile. Freamatul national in jurul unui meci european intre doua echipe conationale s-a resimtit o vreme la scara continentala, insa noul format al celei mai puternice competitii din Europa, Liga Campionilor, s-a integrat perfect in trendul globalizarii.

O semifinala Liverpool-Chelsea, programata astazi pe Anfield Road, nu mai ridica gradul de mandrie nationala a britanicilor, de vreme ce „cormoranii” si londonezii se intalnesc in Liga Campionilor pentru a saptea oara in patru ani.

Suprematia englezilor, care detin trei echipe din patru in semifinalele competitiei, a devenit o chestiune de ciclicitate de vreme ce, pe rand, Spania si Italia s-au situat in aceeasi pozitie privilegiata.

In aceste conditii, intreaga atentie se focalizeaza pe individuala, recompensata financiar pe masura.

Liverpool si Chelsea isi trimit pe teren orgoliul, iar pe banca tehnica sabia lui Damocles. Atat tehnicianul londonezilor, Avram Grant, cat si spaniolul lui Liverpool, Rafael Benitez, platesc cu postul un eventual esec. Tehnicianul israelian s-a confruntat, de la venirea pe Stamford Bridge, mai mult cu umbra lui Jose Mourinho, in timp ce a inregistrat doar cinci esecuri din aproape 50 de meciuri, ceea ce pare sa-i fi fost fatal.

Pe langa protestele virulente ale fanilor, Grant sta la judecata patronului Roman Abramovici , hotarat, potrivit presei britanice, sa-l debarce la finalul sezonului. In anticamera asteapta olandezul Guus Hiddink.

Omul platit de Roman Abramovici cu doua milioane de euro pentru a antrena nationala Rusiei ar putea sa-si ofere serviciile exclusiv lui Abramovici, dupa Campionatul European. Mutarea din Rusia in Anglia i-ar aduce olandezului un salariu dublu.

Pozitia fragila pe care o ocupa Grant pe banca londonezilor este zdruncinata si de adversarul sau direct din aceasta seara, Rafa Benitez. „Important pentru Chelsea este Abramovici. Singura diferenta pe care am vazut-o intre Mourinho si Grant este in cadrul conferintelor de presa”, a minimalizat Benitez rolul omologului sau la Chelsea.

Nici spaniolul nu are parte de zile linistite, un eventual esec in dubla mansa cu Chelsea punandu-l pe Jurgen Klinsmann intr-o pozitie privilegiata pentru preluarea „cormoranilor”.

Cu toate acestea, Rafa Benitez incearca sa ascunda presiunea unei intalniri de gradul zero. „Este dificil sa masori presiunea unui antrenor. Toata lumea vrea sa castige. Eu am propria presiune. Vreau sa castig fiecare meci. Pregatesc meciul sub presiune, dar fericit, pentru ca suntem in semifinale.

Stiu cand am probleme la echipa, dar ma gandesc ca altii au probleme mai mari decat noi, in alte domenii, asa ca incerc sa ma bucur de profesia mea”, crede Benitez. Liverpool a reusit sa se califice de fiecare data cand s-a intalnit cu Chelsea in fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea