Social

Granitele dintre Harghita si Covasna, desfiintate simbolic

Granitele dintre Harghita si Covasna au fost desfiintate simbolic, marti, timp de cateva minute, de candidatii UDMR la presedintia consiliilor judetene din cele doua judete.

In jurul pranzului, la iesirea din Baile Tusnad , candidatul UDMR la sefia CJ Harghita, Borboly Csaba si colegul sau din Covasna, Tamas Sandor, au agatat pe indicatoarele de intrare in cele doua judete doua bannere. Pe acestea erau imprimate cate o fata vesela de secui , cu mustati rasucite si palarie, sub care se putea citi mesajul " Secuime puternica", "Secuime zambitoare". De asemenea, cei doi au purtat tricouri imprimate cu aceleasi mesaje.

Candidatul UDMR la presedintia CJ Covasna, Tamas Sandor a declarat ca este vorba de un gest simbolic, care semnifica faptul ca oamenii isi doresc o secuime puternica, autonoma si in care sa nu mai fie hotare.

"Secuimea e in inima noastra, e in inima oamenilor, nu a fost inventata acum si in perioada urmatoare trebuie sa luptam pentru o secuime puternica si autonoma", a declarat Tamas Sandor. Acesta a adaugat ca acum exista posibilitati juridice pentru realizarea unui Tinut Secuiesc , iar in anii urmatorii trebuie sa se puna accent pe acest lucru. (continuarea in Stirilocale.ro)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Stirilocale.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea