Social

Grafologii au stabilit ca scrisoarea lui Omar Hayssam catre Mohammad Munaf este un fals

Omar Hayssam i-a scris lui Munaf, cerandu-i sa spuna adevarul despre criza ostaticilor, asa cum ziarul nostru a scris in numarul de ieri. Intre timp surse judiciare ne-au declarat ca, pentru stabilirea adevarului, in acesta cauza s-a efectuat o expertiza grafologica care a stabilit ca misiva lui Hayssam nu a fost scrisa de mana acestuia. Tot ieri, Curtea de Apel Bucuresti a solicitat Administratiei Nationale a Penitenciarelor sa-l transporte pe Omar Hayssam, recent operat de cancer la colon, la unitatile medicale recomandate de Institutul National de Medicina Legala, pentru efectuarea unei expertize.

In urma rezultatelor, magistratii Curtii de Apel Bucuresti va putea lua in discutie cererea de suspendare a proceselor lui Omar Hayssam din motive medicale. Sirianul a fost diagnosticat cu neoplasm stenozant si hemoragic de colon, fiind operat acum cateva zile.

Avocatii sirianului au cerut inlocuirea masurii arestarii preventive cu obligatia de a nu parasi tara, pe considerentul ca tratamentul si implicatiile acestei boli ar face ca omul de afaceri sa nu mai reprezinte un pericol social . Ei au cerut revocarea masurii de arestare preventiva a sirianului si a cerut instantei sa se faca o adresa catre Institutul National de Medicina Legala (INML) "Mina Minovici", pentru ca Hayssam sa fie expertizat medico-legal si a se stabili daca el poate fi tratat in reteaua sanitara a sistemului pentienciar.


Procesul de terorism ar putea fi suspendat

O a treia cerere a avocatilor se refera la suspendarea procesului penal. Aparatorii au solicitat instantei sa fie conexata aceasta cerere si cu celelalte solicitari similare formulate in dosarul Foresta, unde judecatorii au admis ca sirianul sa fie expertizat medico-legal. Pe de alta parte, Hayssam este acuzat de infractiuni ce intra sub incidenta legii privind prevenirea si combaterea terorismului, in legatura cu rapirea celor trei jurnalisti romani . Omar Hayssam a fost retinut in 6 aprilie, pentru inselaciune cu Consecinte deosebit de grave si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, fapte care ar fi dus la un prejudiciu de aproximativ 1,8 milioane de euro. In acest caz, Omar Hayssam ar fi constituit o grupare criminala impreuna cu Mohamed Munaf, Mohamed Omar , Adnan Khdip inseland patru firme printre care si Volvo Truk Corporation. (R.F., B.C.)



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea