Social

#gradinita #copil #pericol

Gradinitele de la stat, pericol pentru copii

In urma controalelor Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), s-a constat ca peste jumatate dintre cele 422 gradinite de stat verificate sunt un pericol pentru copii .

Cele mai mari nereguli descoperite privesc calitatea hranei si a serviciilor pentru copii. In 223 de unitati din toata tara, inspectorii au gasit alimente expirate sau fara documente de provenienta si mancare depozitata necorespunzator. Nici spatiile de educare, de joaca si de odihna nu erau amenajate conform standardelor in gradinite din Bucuresti si din judetele Covasna, Vaslui, Harghita, Sibiu, Galati, Tulcea si Vrancea.

Inspectorii au oprit de la utilizare 90 de kilograme de alimente care ar fi putut cauza imbolnavirea micutilor. Alte 540 din totalul de 26.000 de kilograme verificate au fost restrictionate temporar.

In mai multe gradinite nu se calcula necesarul zilnic de calorii si substante nutritive la alcatuirea meniului, informeaza Evenimentul Zilei .

Alte probleme intalnite de ANPC au fost aglomerarea micutilor in judetele Caras-Severin, Vaslui, Tulcea, suceava si Mehedinti si lipsa autorizatiilor sanitare la gradinite din Neamt, Tulcea, Arad, Brasov, Alba, Bacau, Galati si Bucuresti.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea