Social

#gordon brown #fmi #banca mondiala #tari in curs de dezvoltare #reformă

Gordon Brown sustine reforma in FMI si BM

Gordon Brown , primul ministru britanic , se declara un sustinator al unei reforme profunde a institutiilor economice internationale. El considera ca tarile emergente si in curs de dezvoltare au dreptul la o reprezentare mai buna in FMI si Banca Mondiala .

Brown a spus in timpul unei conferinte la o universitate din Sao Paulo ca FMI si Banca Mondiala nu trebuie neaparat conduse de presedinti americani sau europeni.

"FMI si Banca Mondiala si toate institutiile internationale trebuie in prezent sa se schimbe pentru a se incadra cu noua realitate", a spus primul ministru, citat de Adevarul.

Schimbarile in FMI si BM sunt necesare "pentru a se asigura ca tarile emergente si in dezvoltare ar avea dreptul la cuvant si ar fi reprezentate in aceste institutii, un drept ce le-a fost refuzat de atata vreme si pe care ele il merita", a adaugat el.

Inainte de conferinta de presa de la Sao Paolo, unde a discutat provocarile summit-ului G20, Brown s-a intalnit cu presedintele brazilian luiz inacio lula da Silva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea