Social

#gimnastica #bronz #medalie #locul trei #jocurile olimpice.

Gimnastica - Romania a luat bronz la echipe

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei si-a indeplinit obiectivul, unul realist in actualele circumstante. Miercuri dimineata, fetele noastre au cucerit medalia de bronz la turneul olimpic de la Beijing, fiind devansate de China si de Statele Unite dar, cel mai important, lasandu-le pe rusoaice in afara podiumului.

Inceputul finalei pe echipe a fost unul ezitant. Dupa prima rotatie, Romania era pe locul al cincilea. Inca un aparat si fetele noastre au reusit sa urce o pozitie, instalandu-se pe patru, la mica distanta de Rusia. Si atunci avea sa inceapa adevaratul "razboi".

Din fericire pentru noi, a urmat solul, un aparat care ne-a avantajat, iar pentru ex-sovietice barna, un adevarat calcai al lui Ahile. Urmarea - felete noastre au urcat pe pozitia a treia. Chiar daca ultimul aparat din concurs, sariturile, nu a fost unul dintre favorite la aceste Jocuri Olimpice , gimnastele lui Nicolae Forminte au strans din dinti si au incheiat fara greseala, avansul luat la sol fiind hotarator in stabilirea clasamentului final. Fetele noastre au acumulat un total de 181,525 de puncte: 45,075 (sol), 45.275 (sarituri), 45,000 (paralele) si 46,175 (barna).

Medalia de aur a fost cucerita de China cu un total de 188,900 de puncte, in timp ce argintul a revenit echipei Statelor Unite care a acumulat 186,525 de puncte. In finala la individual compus, Romania va avea doua reprezentante, Steliana Nistor , cu un total de 60,500, locul 8 in clasamentul general, si Sandra Izbasa, cu 59,375, locul 10 la general. In finala de la sol, Sandra Izbasa s-a calificat cu a doua nota, 15,475. La paralele, in ultimul act va fi prezenta Steliana Nistor, care a obtinut nota 15,975, iar la barna Gabriela Dragoi a obtinut nota 15,450, care a calificat-o in ultimul act.

Imediat, fostul antrenor al lotului olimpic, Octavian Belu, a tinut sa precizeze ca rezultatul este unul multumitor. "Aceasta medalie de bronz este un rezultat bun. S-au luptat cu Rusia pentru acest loc si au castigat. Bronzul fetelor este continuitatea in gimnastica feminina, Romania a ramas pe podium. Aceasta medalie le da tonus fetelor pentru finala la individual compus, dar si pentru finalele pe aparate", a spus presedintele Agentiei Nationale pentru Sport.

Steliana Nistor, Sandra Izbasa, Andreea Acatrinei, Andreea Grigore, Gabriela Dragoi si Anamaria Tamarjan . Au luat doar bronzul dar, pentru noi, sunt si vor fi Fetele de Aur...

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea