Social

#gimnastica #antidepresive #depresie #sport

Gimnastica aerobica e cel mai bun antidepresiv

 

Gimnastica aerobica la sala, sub supraveghere specializata, are un rol antideperesiv major, arata un studiu publicat recent in periodicul american Depression & Anxiety.

"Cercetarea arata ca exercitiile aerobice supravegheate pot sprijini in mod semnificativ tratamentul depresiei majore", sustine autorul principal al studiului, Ioannis D. Morres, de la Universitatea din Thessaly, Grecia.

Pentru acest studiu, echipa de cercetare a implicat 455 de adulti cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani, cu depresie majora ca tulburare primara. Exercitiile aerobice supravegheate au fost efectuate pe o medie de 45 de minute, la o intensitate moderata, de trei ori pe saptamana si timp de 9 saptamani.

Depresia, cunoscuta si drept boala secolului XXI, afecteaza anual aproape un milion de romani, arata un studiu din 2017 al unei clinici private. La nivel mondial sunt inregistrate 300 de milioane de cazuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea