Social

Gigi va acoperi cu aur biserica de la Maglavit

Gigi Becali a promis ca, in cazul victoriei Stelei asupra spaniolilor de la Betis Sevilla, va face ca biserica din Maglavit sa straluceasca mai tare ca niciodata.
Gigi Becali jurase inaintea meciului cu Betis Sevilla ca, in caz de calificare, Maglavitul va avea biserica pe care o merita istoria sa.


UNICA IN ROMANIA

Latifundiarul din Pipera a vorbit cu staretul Vladimir in detaliu despre reconstructia lacasului sfant si a promis ca pe 8 septembrie, de Sfanta Marie Mica , biserica va fi gata. Muncitorii vor fi platiti dublu fata de cat se obisnuieste si se va lucra foc continuu. Cand veni vorba de acoperisul bisericii, staretul, dezvaluie un martor ocular la discutie, propusese sa se puna tabla de cupru, dar cuprul oxideaza, i s-a argumentat. Atunci Gigi a hotarat sa poleiasca acoperisul cu aur, ca o "mare biruinta a crestinilor". Va fi singura biserica din Romania acoperita cu aur. Departe de politica si de fotbal, atletul crestinatatii a mers si la salcia unde Dumnezeu i-a vorbit lui Petrache Lupu si s-a spalat cu apa miraculoasa.



INFRANGEREA SPANIOLILOR, DECISIVA

Imediat dupa ce Steaua i-a eliminat pe spaniolii de la Betis din cupa UEFA, intr-o vineri, pe la pranz, Gigi Becali ajunsese la Maglavit, la manastirea ridicata pe locul unde Dumnezeu i-a vorbit ciobanului Petrache Lupu, acum 71 de ani . Martorii spun ca vremea s-a facut dintr-o data frumoasa, iar satenii fericiti i-au luat cu asalt Maybachul. Gigi a stat de vorba cu credinciosii si a vizitat subsolul manastirii, unde se tin slujbele. Gigi era fascinat inca din copilarie de minunea de la Maglavit, pentru ca, se confesa el ziarului Editie speciala, din Craiova, crescuse intr-o casa in care la loc de cinste se afla o pictura cu Petrache Lupu vorbind cu Dumnezeu.



DE TEAMA DUNARII

La inceput, vatra satului a fost pe malul Dunarii, insa localnicii, satui de revarsarile fluviului si de furtunile de nisip, i-au cerut lui Voda Caragea schimbarea locului satului. Trimsul a desertat in fata lui Voda un saculet cu nisip dupa ce a deschis ferestrele si usa si i-a zis: "Asta inghitim noi toata viata". Raspunsul lui voda a fost favorabil si satul a fost mutat la Purcari, sub Dealul Cimitirului.



CEA MAI INALTA CLOPOTNITA

Comuna Maglavit, jud. Dolj, se afla la 60 km de Craiova si 18 km de Calafat, pe un drum modernizat Craiova - Calafat (87 km). Manastirea a fost reinfiintata in 1990, cu hramul "Izvorul Tamaduirii" (prima vineri dupa Pasti). A fost construita de credinciosi pe locul si in amintirea lui Petrache Lupu, in 1936. Lucrarile, pe atunci neterminate, au fost reluate in 1991, paraclisul fiind amenajat la subsol , pentru practica slujbelor curente. Biserica are o clopotnita de 38 de metri, cea mai inalta de acest tip din Romania, construita in stilul Renasterii italiene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea