Social

Gigi Becali va plati cele mai mari salarii din Divizia A

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, s-a tinut de cuvant dupa ce a promis investitii majore in acest sezon, marind contractele tuturor jucatorilor. Inainte de plecarea in stagiul de pregatire din Italia, Becali si-a chemat jucatorii la birou pentru a semna regulamentul de ordine interioara si noile contracte prin care stelistilor li se prelungeau intelegerile pe alti cinci ani.
Surpriza a constat in suma anuala trecuta in fiecare contract, in functie de cat a jucat in acest tur de campionat. Cea mai mare crestere salariala a inregistrat-o finul Mirel Radoi, caruia i s-a triplat salariul, de la 100.000 la 300.000 de euro, urmand ca din sezonul viitor sa castige 500.000 de euro. Practic, Radoi va beneficia de o crestere de 200.000 de euro pe sezon, urmand ca in 2011, atunci cand expira contractul cu Steaua, fotbalistul sa primeasca 1,3 milioane de euro pe sezon. "Radoi va castiga 1,5 milioane de euro in urmatorii trei ani. El putea sa plece liber chiar acum, pentru ca nu mai avea contract cu Steaua. Asta este fidelitatea fata de Steaua", a precizat Becali care nu i-a uitat nici pe ceilalti jucatori. "I-am pus pe toti sa semneze noile contracte pe cinci ani. Nici unul nu a vazut ca le-am marit salariile cu sume intre 20.000 si 50.000 de euro. In functie de cat a jucat fiecare anul trecut. Le-am spus de marire dupa ce au semnat. In 2008, cel mai mic contract la Steaua va fi de 150.000 de euro, pentru ca vom juca in Liga Campionilor", a precizat latifundiarul din Pipera.
Hamutovski vrea sa ramana
Marirea contractelor fotbalistilor din Ghencea l-a pus pe ganduri pe portarul Vasili Hamutovski. Desi plecarea lui "Hamu" in Rusia era aproape sigura, portarul bielorus a declarat ca nu vrea sa paraseasca Steaua decat in cazul unei oferte foarte avantajoase pentru el. "Nu plec sigur de la Steaua, acum plec la Moscova numai pentru a avea o discutie si este posibil sa ma intorc. Eu nu vreau sa plec de la Steaua. A sosit o oferta si o sa fie bine pentru Steaua, iar daca va fi o oferta buna si pentru mine, o sa accept. Miercuri sau joi o sa rezolvam, iar in cazul in care nu o sa ma inteleg, voi pleca direct in Italia, in cantonamentul Stelei de la Montecatini", a precizat Hamutovski. Gigi Becali insa este deja decis sa-l cedeze pe bielorus. "Il vand pe 900.000 de dolari. In doua zile iau banii pe el. Zice ca vrea sa ramana, bine, vom vedea daca va fi asa".

Alexa, la Steaua?
Ros-albastrii ar putea da o adevarata lovitura pe piata transferurilor, prin aducerea fostului dinamovist Dan Alexa . Mijlocasul, care evolueaza la clubul chinez Beijing Guoan, are o clauza de reziliere de 280.000 de dolari, suma acceptabila pentru stelisti . "Este posibil sa-l luam pe Alexa. Ar fi un jucator util. Daca nu vrea sa vina, nu o sa insistam insa", a precizat Gigi Becali.

"Voi lua numai jucatori la final de contract"
Finantatorul stelist Gigi Becali nu este ingrijorat ca majorarea investitiilor sale de la Steaua i-ar putea determina pe presedintii din Divizia A sa creasca pretul jucatorilor. "De-acum inainte voi lua doar jucatori aflati la final de contract. De aceea am marit salariile, pentru ca toti jucatorii de valoare sa stie ca trebuie sa vina la Steaua", a precizat Gigi, care pregateste deja generatia urmatoare de stelisti: "Eu am luat deja vreo sapte-opt jucatori de la loturile de juniori, tot ce este mai bun la capitolul asta, pentru a pregati echipa pentru viitor".

Cei mai bine platiti jucatori din Divizia A
1. Mirel Radoi (Steaua) 300.000 euro
2. Viorel Moldovan (Poli Tim.) 200.000 dolari
3. Dorinel Munteanu (CFR Cluj) 180.000 dolari
4. Florentin Petre (Dinamo) 150.000 dolari



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea