Social

Gigi Becali trebuie sa umble la portofel

Alegerile s-au incheiat de o luna si jumatate, dar rezultatele scrutinului genereaza si acum situatii conflictuale. Desi in comuna bihoreana Finis noile autoritati si-au intrat in paine, Justitia este chemata sa rezolve o serie de evenimente din campania electorala. Candidatul PD, Ionel Budau, care pana in luna iunie a detinut functia de primar al comunei Finis, l-a dat in judecata pe candidatul PNG, Ioan Man, in prezent viceprimar al comunei, cerand instantei sa-l condamne pe acesta deoarece, din cauza lui, ar fi pierdut alegerile. Acuzatiile puse in discutie sunt de calomnie si insulta, insa Budau ii imputa, de fapt, concurentului sau propriul esec electoral.

Motivandu-si in instanta pretentiile de parte vatamata, Budau pretinde ca Man sa fie obligat sa-i plateasca salariul de primar pentru un mandat si daune morale de 520 de milioane de lei, respectiv circa 770 milioane lei.
Fostul primar se plange ca, in timp ce se afla la o intalnire cu romii din satul Ioanis, pentru care intentiona sa demareze un program social , candidatul PNG s-ar fi amestecat in multime strigand: Mai ascultati acest hot? Timp de patru ani a furat comuna! V-a mintit! A furat padurea!. Scena s-ar fi repetat in satul Suncuius, fiind pigmentata, dupa cum spune Budau, cu reprosul: Nu ti-e rusine, dobitocule?. M-a facut hot prin toate satele si cu toate ocaziile. M-a urmarit cu echipa lui de zgomote peste tot.

A raspandit calomnii prin carciumi. A indus in eroare electoratul. Aceasta a fost cauza pentru care eu am pierdut alegerile, a declarat fostul primar.
Viceprimarul Ioan Man spune ca s-a obisnuit cu aceasta atitudine, fiindca mai are trei procese cu fostul primar, toate pentru calomnie si insulta. Nu vorbea cu nimeni cand era primar. Am ajuns sa-i adresez intrebari in scris. Cum depuneam una, cum ma dadea in judecata. Si nu sunt singurul. La Judecatoria din Beius mi-au spus ca Finis are mai multe procese pe rol decat orasele Stei si Beius la un loc, a declarat Man. Viceprimarul considera si acum justificata eticheta de hot data fostului primar, pentru ca firma lui Budau, administrata de finul sau, ar avea un contract in valoare de 600 milioane lei cu Primaria Finis pentru incarcarea si transportul de balast. Dincolo de faptul ca primarul facea afaceri cu Primaria, nici o roaba de piatra n-am vazut!, spune Man.

Presedintele filialei PNG Bihor , Gheorghe Pintea, a declarat ca pretentiile fostului primar fata de colegul sau de partid sunt aberante. De ce nu-l da in judecata pe primar, ca doar el, nu colegul nostru Ioan Man, i-a luat locul?... Nu-l lasam noi la mana mafiei locale! Daca va fi nevoie, domnul presedinte Becali va angaja un avocat foarte bine cotat care sa-l apere pe viceprimarul nostru asa cum se cuvine.

In comuna Finis, in turul doi pentru alegerea primarului, s-au infruntat Vura Albert (UDMR) si Ionel Budau, primul obtinand dupa primul scrutin un avans de 207 voturi, pe care l-a fructificat si pe 20 iunie.

Una peste alta, daca partea vatamata are totusi dreptate, se adevereste ceea ce analistii politici au prezis deja, anume ca PNG a fost resuscitat pentru a deveni parte din echipa de zgomote a Puterii in atacurile impotriva Opozitiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea