Social

#gica popescu #securitate #informari #fotbalist #negare #mircea sandu #cnsas

Gica Popescu a cerut CNSAS sa stabileasca daca a colaborat cu Securitatea, Mircea Sandu vrea sa isi vada dosarul

Scandalul “Securitatea si fotbalul romanesc” aduce noi evenimente. Fostul international Gica Popescu si presedintele FRF, Mircea Sandu au anuntat astazi ca au depus la CNSAS cereri prin care solicita investigarea dosarului, in cazul primului si consultarea propriului dosar, in cazul celui de-al doilea.

Gheorghe Popescu a declarat astazi ca i-a rugat pe membrii Consiliului pentru studierea Arhivelor Securitatii sa ii ia in discutie dosarul si sa decida daca se poate spune despre el ca a fost colaborator al Securitatii. Rezultatele acestei analize, care ar trebui sa treaca prin mai multe etape procedurale in cadrul CNSAS, vor fi facute publice de catre insusi Gica Popescu .

Conform Realitatea TV, Claudiu Secasiu, membru in Colegiul CNSAS, a declarat ca in cazul fostului fotbalist se poate face, la cerere, o analiza a dosarului, insa ca aceasta procedura necesita timp.

Potrivit NewsIn, care a citat surse din interiorul institutiei de cercetare a dosarelor fostei Securitati, Popescu nu a fost verificat oficial pana acum, insa informatiile din presa sunt reale, fiind obtinute de doi cercetatori acreditati, care au cautat informatii in arhiva.

Insa dupa ce aceste informatii au aparut in presa, CNSAS a restrans temporar accesul la arhiva cercetatorului care a investigat dosarul lui Popescu si va efectua o ancheta interna pentru a afla cum au ajuns documentele respective in ziare. Cotidienele Adevarul si Gazeta Sporturilor au dezvaluit in ultima saptamana informatia ca fostul mare international roman Gheorghe Popescu ar fi colaborat cu Securitatea in perioada 1986-1989 sub numele de cod "Petrescu". Aceste afirmatii au fost facute pe baza dosarelor de la CNSAS, fotografii-facsimil ale acestora aparand publicate in ziar.

Tot astazi, presedintele FRF, Mircea Sandu, a anuntat ca a trimis catre CNSAS o cerere prin care solicita sa i se permita accesul la propriul dosar, precizand de asemenea ca oricine doreste poate consulta acest act. Prin acest demers, Sandu vrea sa inlature orice posibila suspiciune care ar putea sa existe asupra persoanei sale, in legatura cu o eventuala colaborare cu Securitatea .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea