Social

#ghimbir #beneficii ghimbir #ceai de ghimbir

Ghimbirul este o plantă benefică pentru tot organismul

Recunoscut de asiatici încă din secolul I ca o plantă medicinală cu efecte rapide asupra problemelor reumatice şi digestive, ghimbirul este studiat acum în vestite laboratoare de medicii europeni. Cand a fost descoperită, rădăcina de ghimbir era folosită ca un agent antiinflamator şi împotriva senzaţiei de vomă.

Specialiştii precizează că mii de ani ghimbirul a fost administrat, în special, bolnavilor cu artrită reumatoidă. Acţiunea sa antiinflamatoare l-a recomandat cu succes acestei categorii de bolnavi. Fitoterapeuţii au constatat că, spre deosebire de medicamentele alopate, ghimbirul scuteşte această categorie de bolnavi de efectele secundare ale medicamentelor folosite pe termen lung - mai ales de ulcerele de stomac.

Cercetările continuă în acest sens, pentru a se dovedi cum poate să neutralizeze planta acizii inflamatori din articulaţii. Specialiştii homeopaţi au ajuns la concluzia că ghimbirul mai poate înlătura greaţa ce se datorează diverselor deplasări cu maşina, avionul şi vaporul.

Alungă ameţelile şi are proprietăţi anticancerigene 

Un alt studiu a dovedit efectele plantei, după intervenţii chirurgicale, care impun anestezia generală. Un test efectuat asupra unui lot de 30 de femei care au fost supuse anesteziei generale în timpul unor intervenţii ginecologice a demonstrat efectele sale puternice în combaterea stării de vomă. Lotul de femei a fost împărţit în două grupuri: primului grup i s-a administrat un medicament renumit în combaterea acestei stări, iar al doilea grup a primit ghimbir sub formă de capsule.

S-a demonstrat că, la femeile care au fost testate cu ghimbir, simptomele de greaţă au fost suportabile şi pacientele s-au recuperat destul de repede, fără să mai urmeze altă terapie pentru stomac. Ceaiul din rădăcină de ghimbir s-a dovedit eficient şi în tratamentul bolnavilor de cancer care au făcut chimioterapie .

De aceea este studiat şi pentru proprietăţile sale anticancerigene. În privinţa greţurilor „de mişcare", planta a dat rezultate excelente într-un procent impresionant - de peste 90 la sută la persoanele care au testat-o. Pe langă faptul că le înlătură greaţa, ghimbirul îi ajută şi pe cei cu ameţeli şi vertijuri. Doza zilnică prescrisă de medic în astfel de situaţii a fost de 2-4 capsule sau sub formă de ceai.

Cum preparăm ceaiul? 

Bolnavii care doresc să bea ceaiul de ghimbir îl pot prepara astfel: rădăcina se taie în felii subţiri care se pun în strecurătoarea cu ceai aşezată deasupra ceainicului. Se toarnă apă fierbinte peste rădăcină şi după 10 minute ceaiul poate fi îndulcit cu miere polifloră. În cazurile de gripă, însoţite de vomă, ceaiul de ghimbir se îndulceşte cu miere de pădure. Şi asmaticii pot beneficia de ajutorul acestei plante.

Se combină părţi egale de ghimbir şi morcovi (rădăcinile trebuie rase şi apoi stoarcem sucul). Se administrează cate două linguriţe înainte de fiecare masă, cu ceai de ghimbir . După o masă copioasă, infuzia de ghimbir este ideală şi ajută la eliminarea gazelor din stomac sau intestine.

 

Mai citeste si: 5 beneficii ale ghimbirului

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea