Social

Ghiduri pentru parinti

“ Salvati copiii ” a scos trei indrumare pentru parintii care au nevoie de ajutor in educarea copiilor inainte si in timpul scolii.

Organizatia nonguvernamentala “ Salvati Copiii ”- Romania a scos pe piata trei ghiduri educative: “Varsta prescolara”, “Varsta scolara” si “Preadolescenta si adolescenta”, destinate parintilor.

Cele patru autoare, psihologii Domnica Petrovai, Adina Botis, Diana Tudose si Sorina Constandache, propun parintilor cateva metode care sa-i ajute in rezolvarea diverselor diferende pe care le au cu acestia in educatie.

Una din metode se bazeaza pe “planul de recompensare cu puncte”, pe care fiecare parinte ar trebui sa i-l faca propriului copil. Practic, el consta in recompensa in puncte pentru fiecare fapta buna a minorului. De pilda, trezirea la prima atentionare a mamei se rasplateste cu cinci puncte, imbracatul de unul singur, cu trei puncte, iar punctajul se pot schimba in 10 minute in plus la calculator sau la joaca.

Potrivit Sorinei Buzatu, coordonator al organizatiei “ Salvati Copiii”, ghidurile pot fi gasite la sediul fundatiei din strada Stefan Furtuna nr 3, sector 1, Bucuresti.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea