Social

Gheorghe Hagi: "Vor sa profite de numele meu"

Fostul international roman Gheorghe Hagi este dezamagit de felul in care presa turca a prezentat procesul sau cu arbitrul turc Erol Ersoy.
"Regele" va avea cazier dupa ce tribunalul din Istanbul l-a condamnat pe roman la plata unei amenzi penale de 1770 de euro, dupa ce, in 2001, l-a insultat, lovit si scuipat pe arbitrul Erol Ersoy. "Totul s-a redus la o amenda care nu se da, este vorba de comportament, iar ei considera ca este ceva intamplator. Altii vor sa profite de numele meu. Este o rautate din partea presei turce, astazi (marti) a fost procesul, iar sentinta se va da in doua saptamani", a declarat Hagi pentru TV Sport. In plus, "Regele" a marturisit ca a crezut ca tot conflictul a fost aplanat. "La prima infatisare am spus ca n-am iesit din actul sportiv, am spus ca s-a petrecut in teren, iar federatia turca ne-a suspendat pe amandoi, pentru ca amandoi am gresit. Federatia ne-a suspendat si am crezut ca atunci s-a terminat". Incidentul s-a petrecut la finalul partidei dintre Galatasaray Istanbul si Genclerbirligi, atunci cand Hagi la facut hot, l-a scuipat si l-a calcat pe picior pe arbitrul Ersoy. Marti dimineata, tribunalul din Istanbul l-a condamnat pe "Rege" la 17 luni de inchisoare cu suspendare, apoi, luand in calcul cazierul imaculat al romanului, judecatorul a transformat pedeapsa la plata unei amenzi penale de 1770 de euro. Potrivit site-ului ajanspor.com, judecatorul a decis initial urmatoarele pedepse: doua luni de inchisoare pentru ca l-a scuipat pe arbitru in fata ( insulta la adresa unui functionar public ), condamnare comutata ulterior intr-o amenda de 442 de lire turcesti, opt luni de inchisoare pentru ca l-a calcat pe picior pe Ersoy, pedeapsa comutata intr-o amenda de 1200 de lire turcesti, si sapte luni de inchisoare pentru ca l-a numit hot pe arbitru, condamnare comutata intr-o amenda de 1215 lire turcesti.
Apararea face apel
Avocata lui Gheorghe Hagi, Ebru Erdem, a anuntat ca va aface apel pentru a-l scapa pe fostul international roman de cazier. Avocata a pledat in instanta pentru achitarea clientului sau. "Hagi nu are nici o vina, in afara de cea pentru care a fost deja sanctionat. Vreau sa fie achitat", a sustinut Ebru Erdem in fata judecatorului. De altfel, chiar daca s-a renuntat la pedeapsa cu inchisoarea, aceasta ar putea fi reactivata in cazul in care Hagi incalca din nou legea in Turcia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea