Social

Gheorghe Flutur, Aurel Simionescu si Sorin Oprescu au demisionat din Senat

Senatorii Gheorghe Flutur (PD-L), Aurel Simionescu(PSD) si Sorin Oprescu(independent) au renuntat la calitatea de parlamentari ca urmare a alegerii lor in functiile de presedinte al CJ Suceava, respectiv primari ai Brailei si Bucurestiului.

Flutur si Oprescu si-au anuntat demisia in plen, in vreme ce in cazul lui Simionescu senatorii au luat act de demisia sa, deoarece nu a fost prezent la sedinta de luni, dar facuse o solicitare in acest sens.

Democrat-liberalul Gheorghe Flutur le-a multumit pentru colegilor de partid, dar si adversarilor politici pentru colaborare si i-a asigurat de disponibilitatea sa in acest sens si pe viitor, dar de pe pozitia de presedinte al CJ Suceava.

La randul sau, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, le-a multumit colegilor de Senat ca l-au inconjurat cu prietenia si amabilitatea lor, precum si pentru sprijinul initiativelor legislative. "Am apreciat intotdeauna onoarea dumneavoastra si demnitatea de a nu abdica de la niste principii generale, dar in prinicipal de la unul singur - acela de a face bine celorlalti.

Vreau sa va asigur de toata disponibilitatea mea si vreau sa sa asigur ca, daca pana in 57 de ani n-am reusit sa imi mutilez caracterul, va rog sa fiti convinsi ca nici de acum inainte lucrurile nu vor sta altfel", a spus Oprescu, de la tribuna Senatului.

Cei opt senatori care au castigat functii de primar sau presedinte de consiliu judetean au, potrivit legii, 20 de zile la dispozitie pentru a demisiona din Parlament, insa ei pot face optiunea mai repede odata cu constituirea consiliilor, a declarat chestorul Senatului, Ioan Chelaru .

Chelaru a spus ca situatia celor opt senatori a fost luata in discutie in cadrul Biroului Permanent al Senatului de martea trecuta, fiind vorba despre doi senatori independenti - Sorin Oprescu, primarul Municipiului Bucuresti, de la PD-L - Mihai Tabuleac (presedinte CJ Botosani), Nicolae Iotcu (presedinte CJ Arad), Cristache Radulescu (presedinte CJ Ilfov), Gheorghe Flutur ( presedinte CJ Suceava), de la PNL- Radu Tarle (presedinte CJ Bihor), de la PSD- Aurel Simionescu (primar Braila) si Ovidiu Cretu (primar Bistrita).

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea