Social

# cod galben de ger #prognoza meteo #vremea

Gerul nu ne da pace! Cod galben in Bucuresti si in 21 de judete

De astazi si pana sambata, 21 ianuarie, ora 10, Romania se afla sub cod galben de ger! Nici in weekend, vremea nu se incalzeste prea mult!

Potrivit ANM, in intervalul mentionat vremea va fi deosebit de rece, geroasa in noaptea de joi spre vineri, 19/20 ianuarie in cea mai mare parte a tarii.

Vineri, in cea mai mare parte a tarii vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata in majoritatea zonelor, iar noaptea in special in centru si in sud. Temperaturile maxime se vor incadra intre -8 si 2 grade, iar cele minime intre -14 si -6 grade, mai scazute local in Transilvania, Oltenia si Muntenia, pana in jurul a -22 de grade, dar si usor mai ridicate in Moldova.

In Bucuresti, vremea va fi rece, geroasa dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele innorari la inceputul zilei, dar mai ales noaptea, cand va creste probabilitatea de a se forma ceata cu depunere de chiciura. Temperatura maxima va fi de -3…-2 grade, iar cea minima de -14…-12 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca.

La munte, vremea se va mentine geroasa dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, cu innorari spre seara si noaptea in Carpatii Orientali si in  Muntii Apuseni, unde insa doar cu totul izolat vor fi posibile fulguieli. Vantul va sufla slab si moderat. Pe vai si in depresiuni, pe arii restranse va fi ceata, asociata cu depunere de chiciura.

Sambata, vremea se va mentine rece, geroasa in special in orele diminetii. Cerul va fi  temporar noros, iar dimineata si noaptea va fi ceata. Vantul va sufla slab. Temperatura maxima va fi de -4…-3 grade, iar cea minima de -10 grade, mai coborata in zona preoraseneasca.

La munte, desi valorile termice vor fi in crestere usoara, vremea va fi inca rece, geroasa mai ales in primele ore ale intervalului. Cerul va fi variabil, cu innorari in Carpatii Orientali, unde doar cu totul izolat vor fi posibile fulguieli. Vantul va sufla slab si moderat. Pe vai si in depresiuni, pe arii restranse va fi ceata, asociata cu depunere de chiciura.

Duminica, la munte, valorile termice vor fi usor mai ridicate decat in intervalul precedent, devenind in general apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, dar la altitudini mai mici, in special in Carpatii Orientali si in Carpatii Meridionali, pe arii restranse va fi nebulozitate joasa sau ceata si trecator fulguilei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului.

Mai multe detalii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea